Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Βόμβα στην αγορά: Χρεωκόπησε πασίγνωστη εταιρεία με εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα!

19 Σεπτεμβρίου 2017 12:17
Βόμβα στην αγορά: Χρεωκόπησε πασίγνωστη εταιρεία με εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα!

Η Toys ‘R’ Us υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 για προστασία από πτώχευση τη Δευτέρα το βράδυ, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Με ανακοίνωσή της, η εταιρία λιανικής τόνισε πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις διαδικασίες πτώχευσης «για να αναδιαρθρώσει το χρέος σε εκκρεμότητα και να παγιώσει μια βιώσιμη δομή κεφαλαίου, που θα της δώσει τη δυνατότητα να επενδύσει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Η εταιρία έχει πληγεί από συρρίκνωση στις πωλήσεις και από τον αυξημένο ανταγωνισμό στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ δεν έχει ακόμη ανακάμψει από ένα τεράστιο βάρος χρέους από μια μοχλευμένη εξαγορά πριν από παραπάνω από μία δεκαετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολες ώρες για την Κατερίνα Καινούργιου: Σταμάτησε on air την εκπομπή και έκανε δημόσια έκκληση να...

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toys ‘R’ Us, Dave Brandon, δήλωσε στην ανακοίνωση πως η κίνηση αυτή θα δώσει λύση στους «οικονομικούς περιορισμούς που μας κρατούσαν πίσω, με μόνιμο και αποδοτικό τρόπο».

Η εταιρία επεσήμανε πως έχει ήδη εξασφαλίσει δέσμευση για χρηματοδότηση (debtor-in-possession financing) τριών δισ. δολαρίων, ενώ μέρος του ποσού προέρχεται από κοινοπραξία τραπεζών της JPMorgan. Η χρηματοδότηση θα πρέπει να λάβει την έγκριση του δικαστηρίου, ωστόσο η Toys ‘R’ Us είναι σίγουρη ότι θα πάρει το πράσινο φως.

Στο μεταξύ, η αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 ήταν αναμενόμενη και η εταιρία προσπαθούσε το τελευταίο διάστημα να καθησυχάσει φόβους των συνεργατών της για προϊόντα και αποθέματα. «Η Toys ‘R’ Us είναι αφοσιωμένη στο να συνεργαστεί με τους προμηθευτές της για να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα των αποθεμάτων της θα διατηρηθούν και τα προϊόντα θα συνεχίσουν να παραδίδονται εγκαίρως», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Συντετριμμένη η Κατερίνα Νάκα! Μόλις αποχώρησε από το παιχνίδι έμαθε ότι πέθανε ο πατέρα της! Λύγισε στο πλατό της Καινούργιου! (video)

Η Toys ‘R’ Us μετρά περίπου 1.600 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και η εταιρία δήλωσε πως οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν κανονικά για τους πελάτες της, καθώς και ότι τα προγράμματα loyalty προς τους πελάτες θα συνεχίσουν να απαντώνται. Όπως διευκρίνισε, τα 255 καταστήματά της εκτός ΗΠΑ και Καναδά δεν θα επηρεαστούν από την αίτηση για πτώχευση.

Πηγή: euro2day.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share