Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μπλακ αουτ σε 4,1 εκ. σπίτια θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ίρμα!

8 Σεπτεμβρίου 2017 22:35
Μπλακ αουτ σε 4,1 εκ. σπίτια θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ίρμα!

Ο κυκλώνας Ίρμα απειλεί να βυθίσει στο σκοτάδι περισσότερα από 4,1 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που εξυπηρετεί η εταιρεία Power & Light (FPL) της Φλόριντας, επηρεάζοντας την καθημερινότητα περίπου 9 εκατομμυρίων ανθρώπων, επισήμανε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μου την πέφτει το αγόρι της κολλητής μου και εγώ..." - Η αληθινή εξομολόγηση αναγνώστριας!

«Όλοι στη Φλόριντα θα αντιμετωπίσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις επιπτώσεις της καταιγίδας» δήλωσε ο Έρικ Σιλάτζι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, προειδοποιώντας τους καταναλωτές της FPL να προετοιμαστούν για μια διαδικασία αποκατάστασης του δικτύου διάρκειας πολλών εβδομάδων.

Η FPL είναι η μεγαλύτερη πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος στη Φλόριντα εξυπηρετώντας περίπου το 50% των 20,6 εκατομμυρίων κατοίκων της πολιτείας.

Ο κυκλώνας Ίρμα θέτει πολύ μεγαλύτερη απειλή για το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη Φλόριντα σε σύγκριση με τον κυκλώνα Χάρβεϊ στο Τέξας, διότι η Ίρμα συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους ταχύτητας 240 χιλιομέτρων την ώρα, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και να οδηγήσουν στο κλείσιμο πυρηνικών και άλλων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων.

«Αυτή η καταιγίδα είναι κάτι το πρωτόγνωρο όσον αφορά την ισχύ και το μέγεθός της. Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα και πιθανόν θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε τμήματα του δικτύου εξυπηρέτησης μας» σημείωσε ο Σιλάγκι, που προειδοποίησε επιπλέον ότι οι άνεμοι που αναμένονται θα μπορούσαν να ξηλώσουν τους στύλους ηλεκτροδότησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρικιαστικός θάνατος 18χρονης: Της "έσκασαν" πέντε σακουλάκια έκσταση στο στομάχι της!

Η απειλή του κυκλώνα είναι τέτοια που η FPL σχεδιάζει να κλείσει τους δύο πυρηνοηλεκτρικούς σταθμούς της.

Μία από τις πυρηνικές της μονάδες, η Turkey Point, βρίσκεται νότια του Μαϊάμι κοντά στο νότιο άκρο της Φλόριντας, πλησίον της περιοχής που η Ίρμα αναμένεται να πλήξει νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share