Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σας ενδιαφέρει! Έτσι θα εξασφαλίσετε μια θέση εργασίας στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης!

5 Σεπτεμβρίου 2017 14:21
Σας ενδιαφέρει! Έτσι θα εξασφαλίσετε μια θέση εργασίας στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης!

Πλησιάζουμε περίπου στον έναν χρόνο από τον Σεπτέμβριο του 2016 που έπεσαν οι σχετικές υπογραφές και ολοκληρώθηκε το deal του ομίλου Σκλαβενίτη με την εξαγορά της Μαρινόπουλος σε μια προσπάθεια να εξυγιανθεί η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ.

Σχεδόν όλα τα καταστήματα ανακαινίστηκαν, επαναλειτούργησαν, γέμισαν τα ράφια τους με φρέσκα προϊόντα και το νέο προσωπικό της Σκλαβενίτης, πρώην υπάλληλοι της Μαρινόπουλος, που ζούσαν επί μήνες στην εργασιακή ανασφάλεια, πλέον εργάζονται και πληρώνονται στην ώρα τους, ενώ αρκετοί χαμηλόμισθοι από αυτούς είδαν και αυξήσεις στο μισθό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στο θρίλερ: Γι' αυτό οι αρχές πιστεύουν ότι τα οστά στην Μάνη ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου!

O Σκλαβενίτης ωστόσο όλο αυτό το διάστημα χρειάστηκε νέο προσωπικό στο πλαίσιο μιας τόσο μεγάλης αναδιάρθρωσης και επέκτασης. Το ερώτημα που υπάρχει ευρύτερα είναι το πώς μπορεί κάποιος να προσληφθεί στην αλυσίδα του.

Όπως ίσως γνωρίζουν οι περισσότεροι, η εταιρεία έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τους ανταγωνιστές της. Δεν διαθέτει ιστοσελίδα -επί χρόνια υπάρχει το sklavenitis.gr που γράφει «το site είναι υπό κατασκευή»!- ούτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάθε εξώστρεφη ενέργεια την κάνει εκ των έσω. Εν ολίγοις, δεν υπάρχουν αγγελίες πρόσληψης σε σχετικές ιστοσελίδες, ούτε κανείς θα μάθει «επισήμως» πώς μπορεί να δώσει καν το βιογραφικό του σε περίπτωση που υπάρξει κάποια θέση εργασίας.

Αντίθετα όλες οι άλλες μεγάλες αλυσίδες, όπως ο ΑΒ Βασιλόπουλος, η Μασούτης, τα Μy Market αλλά και τα Lidl, σχεδόν καθημερινά έχουν ανοιχτές θέσεις εργασίας για τα καταστήματά τους, ζητώντας από ταμίες και πωλητές, μέχρι κρεοπώλες, ακόμα και γραφίστες, κειμενογράφους αλλά και διευθυντές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο εδώ: Δείτε πρώτοι από όλους το νυφικό της Ελένης Τσολάκη! Πρόκειται για υπερπαραγωγή (photos)

Ο Σκλαβενίτης κι εδώ διαφέρει ακολουθώντας το «από στόμα σε στόμα». Δηλαδή, αν υπάρξει κάποιο κενό σε θέση εργασίας, τότε το πρόβλημα λύνεται εκ των έσω, μέσω συστάσεων, ώστε να υπάρχει και πιο αποτελεσματική εποπτεία σε κάθε πρόσληψη.

Επομένως όσοι έχουν βάλει στόχο τους μια θέση εργασίας σε έναν από τους λεγόμενους τυπικούς εργοδότες, που τηρούν τα νόμιμα προβλεπόμενα, δε λειτουργούν τα καταστήματά τους τις Κυριακές και κάνουν ενίοτε και… αυξήσεις, τότε θα πρέπει να γνωρίσουν κάποιους από τους εργαζόμενους και διευθύνοντες καταστημάτων…

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share