Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος σύμφωνα με τον Elon Musk

5 Σεπτεμβρίου 2017 12:34
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος σύμφωνα με τον Elon Musk

Ο μεγιστάνας και οραματιστής επιχειρηματίας, τις στιγμές της σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, διαβλέπει άλλες πιθανές αιτίες για έναν ενδεχόμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στο θρίλερ: Γι' αυτό οι αρχές πιστεύουν ότι τα οστά στην Μάνη ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου!

Σύμφωνα με το tweet που έκανε ο δημιουργός της Tesla και της Space X, η παγκόσμια κούρσα των κρατών για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης θα αποτελέσει τη βασική αιτία για μία νέα πλανητική σύρραξη.

Αυτή η τοποθέτηση του Musk ήρθε ως απάντηση σε δήλωση του Βλάντιμιρ Πούτιν πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα που θα νικήσει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι και αυτή που θα γίνει ο «κυρίαρχος του πλανήτη». «Κίνα, Ρωσία, σύντομα όλες οι χώρες με ισχυρή επιστήμη υπολογιστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Stradivarius: Το στιλάτο μαύρο πουλόβερ που θα απογειώσει την εμφάνισή σου! (Photo)

Ο ανταγωνισμός για ανωτερότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη σε εθνικό επίπεδο πιθανότατα θα προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη γνώμη μου», τουίταρε, ο Elon Musk.

Είχε τονίσει ότι οι εξελίξεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης θα φέρουν «τεράστιες ευκαιρίες» αλλά και «απειλές που είναι δύσκολο να προβλεφθούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Πανσέληνος στους Ιχθείς στις 06 Σεπτεμβρίου! Αυτά τα ζώδια θα επηρεαστούν αρνητικά!

Σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs, η οποία δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η Κίνα μπορεί να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στο πεδίο της ανάπτυξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρει η έκθεση, «θεωρούμε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα γίνει σύντομα η πρώτη προτεραιότητα στην κυβερνητική ατζέντα και αναμένουμε περισσότερα κρατικά κονδύλια προς αυτήν τη κατεύθυνση».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share