Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύβος του Ρούμπικ: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την επίλυσή του στην Γαλλία

10 Ιουλίου 2017 22:19
Κύβος του Ρούμπικ: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την επίλυσή του στην Γαλλία

Με τα μάτια κλειστά, με τα χέρια και τα πόδια δεμένα: 1.100 από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες του κύβου του Ρούμπικ ταξίδεψαν από τις πέντε ηπείρους στο Παρίσι όπου θα αναμετρηθούν το διάστημα 13-16 Ιουλίου για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη λύση του διασημότερου τρισδιάστατου μηχανικού παζλ.

Μετά την Μπανγκόκ το 2011, το Λας Βέγκας το 2013 και το Σάο Πάολο το 2015 είναι η πρώτη φορά που η γαλλική πρωτεύουσα επιλέγεται για να φιλοξενήσει τον διεθνή διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο Docks de Paris.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός για το κοινό, ωστόσο μόνο οι παίκτες υψηλού επιπέδου έχουν το δικαίωμα συμμετοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μανωλίδου ποστάρει στο Instagram τον Άδωνι και τον γιο τους με... ασορτί μαγιό!
Από το 1977 έχουν πουληθεί παγκοσμίως 450 εκατομμύρια κύβοι του Ρούμπικ. Το τρισδιάστατο παιχνίδι εφευρέθηκε στη Βουδαπέστη από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ. Με την εφεύρεσή του ήθελε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των φοιτητών του για τη γεωμετρία.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού περιλαμβάνει 18 δοκιμασίες, για ένα διάστημα 4 ημερών. Ανάμεσα σε αυτές είναι η λύση της κλασικής εκδοχής του κύβου 3x3x3 με τα δύο χέρια ενώ η λύση με ένα μόνο χέρι, με τα πόδια ή και με τα μάτια δεμένα συγκαταλέγονται επίσης στο πρόγραμμα.

Μεταξύ των αστέρων του κύβου που θα βρεθούν στο Παρίσι, ο Αυστραλός Φέλικς Ζέμντεγκς, 21 ετών, ο οποίος έχει καταγράψει 8 παγκόσμια ρεκόρ, ανάμεσά τους και η λύση ενός κύβου 3x3x3 σε 4 δευτερόλεπτα και 73 δεύτερα του δευτερολέπτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κίνηση ματ της Βασιλικής Αγιαννοπούλου μετά τις δηλώσεις του Βασάλου! Το μήνυμα στον πατέρα του και η ανάρτηση "κόλαση"!

Μεγάλοι του αντίπαλοι, ο Ολλανδός Ματς Βαλκ και ο Αμερικανός Μαξ Παρκ, ηλικίας μόλις 15 ετών.

Ο κύβος του Ρούμπικ αποτελείται από 27 κομμάτια και υπάρχουν 43.252.003.274.489.856.000 συνδυασμοί.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share