Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Παραλύει" σήμερα η Αθήνα! Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία, πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ;

17 Μαΐου 2017 08:11

Λουκέτο» βάζει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συμμαχία με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς κατά των νέων μέτρων.

Tο συλλαλητήριο των συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κοτζιά στις 10. Αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, τα συνδικάτα προγραμματίζουν και πάλι συλλαλητήριο. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

«Την ημέρα που θα ψηφίζεται το βάρβαρο και αντιλαϊκό τέταρτο μνημόνιο, να δώσουμε ένα βροντερό «παρών» εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή μας στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστικός Αρζουμανίδης: Βγήκε στην αρένα με ποντιακή λύρια, πλάκωσε τον Τούρκο και αφιέρωσε τη νίκη στην γενοκτονία των Ποντίων! (video)

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στην απεργία συμμετέχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό.

«Παρών» και από την ΟΤΟΕ που σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.»

ΗΣΑΠ: Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, μια νέα επίθεση έρχεται με τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και φέρνει μια καινούργια φοροεπιδρομή, με άμεσο αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση των αποδοχών μας, τη νέα περικοπή των συντάξεων, το ξεπούλημα και των τελευταίων «ασημικών» της δημόσιας περιουσίας, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - trailer: Πανικός με το έπαθλο, αντιδράσεις για την αποχώρηση, απίστευτο παρασκήνιο! (Video)

OAΣΑ: Ατέλειωτη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό τις επόμενες ημέρες καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ ανακοίνωσαν στάσεις εργασίας έως τις 18 Μαΐου. Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη τα λεωφορεία δεν θα εκτελούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε ματαιώσεις δρομολογίων θα προχωρήσει στις 17 Μαΐου όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Ειδικότερα, δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 16/5/2017 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17/5/2017, σε όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

ΠΝΟ: Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου όταν θα έληγε η απεργία. Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00.01 π.μ., ξημερώματα της Τρίτης και θα έληγε στις 24.00 μ.μ. μεσάνυχτα της Τετάρτης. Ωστόσο με την παράταση, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι την Παρασκευή.

Τα αιτήματα της ΠΝΟ:

Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον «κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16».
Άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.
Αναστολή του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017.
Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.
Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών.
Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες.
Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, και γενικότερα των πλοίων της ακτοπλοΐας όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες.

Αεροδρόμια: Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Νοσοκομεία: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα. Στην απεργία έχουν δηλώνει ότι θα λάβουν μέρος οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Τράπεζες: Αποχή από τα καθήκοντα τους θα πραγματοποιήσουν και οι τραπεζικοί υπάλληλοι την Τετάρτη οι οποίοι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΟΕ «αντιλήφθηκαν πρώτοι και κατήγγειλαν την παράδοση της οικονομίας της χώρας στους ξένους γιατί βίωσαν τον αφελληνισμό των τραπεζών στο επίπεδο των μετόχων, της σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων και του ελέγχου των αποφάσεων και των στρατηγικών επιλογών, που όπως όλα δείχνουν δεν θα υπηρετήσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά τα συμφέροντα των νέων μετόχων».

Συμβολαιογράφοι: Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις πρόκειται να έχουν και οι συμβολαιογράφοι με αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Πέμπτη, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Δικηγόροι: Την αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι την Τετάρτη και Πέμπτη λόγω της επί τα χείρω αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ αποφάσισε:

Κατ’ εξαίρεση συζητούνται κανονικά (χωρίς άδεια) :

Α) Οι υποθέσεις στις οποίες υφίσταται ζήτημα παραγραφής ή προθεσμίας,

Β) Οι προσωρινές διαταγές, τα ασφαλιστικά μέτρα και οι αιτήσεις αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών.

Επιπλέον γίνονται κανονικά (χωρίς άδεια) :

Α) Οι καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών.

Β) Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)

Γ) Προσθήκη – Αντίκρουση

Νέο ραντεβού την Πέμπτη

Το τριήμερο των κινητοποιήσεων θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης των επώδυνων μέτρων, με τα συνδικάτα να δίνουν ραντεβού για τις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

πηγη the toc.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share