Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι χώρες που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας!

15 Μαΐου 2017 18:46
Αυτές είναι οι χώρες που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας!

Σύμφωνα με έρευνες, για να υπάρχει μια ισορροπία στην γη, όσον αφορά τον πληθυσμό, πρέπει η κάθε γυναίκα να έχει κατά μέσο όρο, 2 παιδιά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες χώρες που ο αριθμός είναι αρκετά μικρός.

Μόλις οι μισές από τις 224 χώρες του κόσμου καλύπτουν αυτό το ποσοστό. Στις υπόλοιπες χώρες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να καταστρώσουν διάφορα σχέδια, έτσι ώστε να τολμήσουν οι πολίτες να κάνουν, ένα βήμα παρακάτω και να μεγαλώσουν την οικογένεια τους.

Δανία

Με μέσο όρο 1.73 παιδιά ανά γυναίκα, η Δανία βρίσκεται σχετικά χαμηλά στην λίστα. Το κράτος προσφέρει για τα πρώτα τρία χρόνια, ό,τι χρειάζεται το παιδί ώστε να δώσει κίνητρο στους νέους ανθρώπους ενώ τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί μια καμπάνια, η οποία βάζει στο κόλπο τις μαμάδες των γυναικών με τίτλο «Κανε το για την μαμά για να γίνει γιαγιά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα πράγματα που αγαπούν και μισούν οι τουρίστες στην Ελλάδα! (video)

Ρωσία

Το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο τα τελευταία χρόνια στην Ρωσία. Οι θάνατοι των ανδρών έχουν αυξηθεί από το AIDS και τον αλκοολισμό, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην γεννούν. Από το 2007 μάλιστα, η 12η Δεκεμβρίου είναι η «Επίσημη μέρα Σύλληψης» και όσες γυναίκες γεννούν 9 μήνες μετά επιβραβεύονται με ένα ψυγείο.

Ιαπωνία

Η γονιμότητα στην Ιαπωνία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1975. Το 2010, το Πανεπιστήμιο της Τσουκούμπα προχώρησε σε κάτι πρωτοποριακό.

Δημιούργησε ένα ρομπότ μωρό, το οποίο δινόταν δώρο σε νιόπαντρα ζευγάρια. Θεώρησαν με αυτό τον τρόπο πως αν το ζευγάρι εξοικειωθεί με την παρουσία ενός «μωρού» στο σπίτι, θα προχωρήσει πιο γρήγορα στη δημιουργία οικογένειας.

Σιγκαπούρη

Η χώρα με τον χαμηλότερο μέσο όρο παιδιών. Ο αριθμός 0,81 παιδιά ανά γυναίκα αποτελεί τον χαμηλότερο στον κόσμο και στην Σιγκαπούρη δαπανούν κάθε χρόνο 1,6 δισ. δολάρια σε καμπάνιες για την τεκνοποίηση. Εκτός αυτού, κάθε οικογένεια εισπράττει 4.400 δολάρια για τα πρώτα δύο παιδιά που φέρνει στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάση εργασίας και στον Ηλεκτρικό την Τετάρτη! Ποιες ώρες δεν θα κινηθούν οι συρμοί;

Ν.Κορέα

Ακόμη μια χώρα με μεγάλο πρόβλημα. Σε κάθε γυναίκα αντιστοιχεί 1.25 παιδιά και το κράτος εκτός από την παροχή μετρητών σε κάθε οικογένεια που φέρνει στον κόσμο παιδί έχει θεσπίσει και μια ημι-αργία. Κάθε 3η Τετάρτη του μήνα, οι υπάλληλοι όλων των εταιρειών σχολούν τρεις ώρες νωρίτερα. Είναι η «Μέρα της Οικογένειας».

Ισπανία

Είναι η τελευταία χώρα που έχει μπει σε αυτή την λίστα. Η εκτόξευση της ανεργίας είναι αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σύμφωνα με τους ειδικούς αφού η Ισπανία έχει το 2ο μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων μετά την Ελλάδα.

Το κράτος μάλιστα ανησυχώντας για τους ρυθμούς υπογεννητικότητας προσέλαβε μια ειδικό τον Ιανουάριο. Την Εντελμίρα Μπαρέιρα, η οποία καλείται να καταστρώσει την στρατηγική της χώρας ώστε να σταματήσει να μειώνεται ο αριθμός των παιδιών που έρχονται στον κόσμο.

Πηγή: pronews.gr
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share