Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπουδαία νέα: Έρχονται 3.000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ!

18 Απριλίου 2017 09:32
Σπουδαία νέα: Έρχονται 3.000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ!

Την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) με 3.000 επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα υπογράψουν διετείς συμβάσεις εργασίας με δυνατότητα διετούς παράτασης, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, κάθε Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) θα διαθέτει οικογενειακό γιατρό, με πληθυσμό ευθύνης περίπου 2.000 ατόμων. Ο πολίτης θα πρέπει να εγγραφεί στην ΤΟΜΥ και ο οικογενειακός γιατρός θα είναι εκείνος που θα τον παραπέμπει, εάν χρειαστεί, σε εξειδικευμένο γιατρό και σε νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SOS: Αν δείτε αυτήν την κρεμάστρα σε δωμάτιο ξενοδοχείου, φύγετε και ειδοποιήστε την αστυνομία!

Η παροχή υπηρεσιών θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες, ακόμα και για τις κατ’ οίκον επισκέψεις των γιατρών.

Το δίκτυο ανάπτυξης των ΤΟΜΥ θα καλύπτει περίπου το 30% του πληθυσμού, ενώ το υπόλοιπο 70% θα καλυφθεί με τις συμβάσεις που θα υπογράψει ο ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς, όπως γράφει το dimosio.gr. Οι ΤΟΜΥ θα αποτελούν το πρώτο επίπεδο της ΠΦΥ και το δεύτερο θα αποτελούν τα Κέντρα Υγείας, ενώ όλες οι δομές θα διασυνδέονται με τα νοσοκομεία. Παράλληλα θα αξιοποιηθούν και οι γιατροί του ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας.


Βασική προϋπόθεση είναι η εκπαίδευση του πολίτη για την χρησιμότητα του οικογενειακού γιατρού, κάτι που εκτιμάται ότι σε ορίζοντα διετίας οι επισκέψεις στα νοσοκομεία θα μειωθούν κατά 5,5 εκ. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ (από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους) για το πρώτο στάδιο, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της ΠΦΥ, το κόστος θα είναι τριπλάσιο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share