Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Τι κινδύνους κρύβει το χτεσινό μαγειρεμένο ρύζι

16 Απριλίου 2017 11:46
Τι κινδύνους κρύβει το χτεσινό μαγειρεμένο ρύζι

Αν τρώμε χτεσινό ρύζι, που δεν έχει φυλαχτεί σωστά, κινδυνεύουμε από τροφική δηλητηρίαση. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το βράσιμό του δεν είναι απαραίτητο ότι καταφέρνει να σκοτώσει όλα τα παθογόνα μικρόβια που περιλαμβάνει. Η πιθανότητα να πολλαπλασιαστούν τα μικρόβια στο ρύζι αυξάνεται όταν το κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτά εξήγησε ο ειδικός για την ασφάλεια τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Benjamin Chapman.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόλος: Επιτάφιος αριστούργημα! Τον ετοίμαζαν 5 ολόκληρους μήνες και δικαιώθηκαν! (photos)

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ασφαλείς είναι να βάζουμε το ρύζι στο ψυγείο μέσα στις επόμενες δύο ώρες αφού το μαγειρέψουμε. Επίσης πρέπει να το πλένουμε με αρκετό νερό, κρυώνοντάς το, αφού το βράσουμε. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να το κρατάμε σε ζεστή θερμοκρασία. Σίγουρα πάντως είναι λανθασμένη πρακτική αυτό που κάνουν κάποια εστιατόρια, τα οποία βράζουν το ρύζι το πρωί και το κρατάνε ολόκληρη την ημέρα για να το σερβίρουν όποτε χρειαστεί. Αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλημα με το ρύζι από το σούσι, γιατί περιέχει ξίδι που μειώνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν μικρόβια.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share