Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

10+1 γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας για περπάτημα

Το μόνο που μένει είναι να τις επισκεφτείτε!

13 Μαΐου 2023 08:41
10+1 γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας για περπάτημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που το lockdown αποτελεί και επίσημα παρελθόν και ο καιρός είναι καλοκαιρινός, το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει 11 γραφικά σημεία της Αθήνας για να κάνετε το περπάτημα σας, απολαμβάνοντας τη γοητεία τους. Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει! Παράλληλα δείτε και 5+2 μέρη για family friendly μονοήμερες στην Αττική.

Πλάκα

Θεωρείται από τις πιο cult αθηναϊκές γειτονιές, αφού τόσο τα νεοκλασικά της Πλάκας, όσο και οι φούξια βοκαμβίλιες που κοσμούν τα γραφικά και όλο ιστορία σοκάκια της παρέα με τις μελωδίες των ακορντεόν, συνθέτουν μια μαγική εικόνα χρωμάτων αλλά και αναμνήσεων για κάποιον που περιπλανιέται για πρώτη φορά στα στενά της.

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Πλάκα

Τα Αναφιώτικα

Το σημείο αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί δρομάκι του ωραιότερου νησιού της χώρας μας, αφού τα λευκά σπιτάκια με τα μπλε παράθυρα θυμίζουν κάτι από κυκλαδίτικο νησί. Και όμως είναι περιοχή του κέντρου της Αθήνας και μάλιστα με τις περισσότερες γάτες που έχετε ξαναδεί.

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Αναφιώτικα

Ο Πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Φιγουράρει ως το πιο γνωστό και πολυσύχναστο πεζόδρομο, ιδανικό για ατελείωτες βόλτες με θέα την Ακρόπολη αλλά και το Ηρώδειο μετά το ηλιοβασίλεμα. Όσο για τα πρωινά, η καλύτερη μέρα είναι η Κυριακή, συνδυάζοντας και μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Διονυσίου Αεροπαγίτου

Ακρόπολη

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα το ωραιότερο και ιστορικότερο μέρος που αντιπροσωπεύει επάξια εδώ και αιώνες την χώρα μας. Η Ακρόπολη αποτελεί την καταλληλότερη τοποθεσία που θα μπορούσε να επισκεφτεί κάποιος, αφού ένας περίπατος στο αρχαίο αυτό μνημείο θεωρείται, περίπατος αναψυχής αλλά και επιμορφωτικός.

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Ακρόπολη

Ο λόφος του Αρείου Πάγου

Αν ρωτήσετε άτομα μικρότερων ηλικιών και ιδιαίτερα φοιτητές, δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να μην έχουν αγναντεύσει πάνω σε αυτόν έστω για ένα εικοσάλεπτο τα φώτα της νυχτερινής Αθήνας, θέα που θα ζήλευε και το πιο ακριβό ξενοδοχείο του κέντρου.

Το τοπίο καθώς νυχτώνει φαντάζει ατμοσφαιρικό και η θέα που προσφέρει φαντασμαγορική. Εφοδιαστείτε λοιπόν με καλή διάθεση, μερικές μπύρες και απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι κάτω από το φεγγαρόφωτο και αν είναι και καλοκαίρι, ακόμη καλύτερα.

Ο λόφος του Αρείου Πάγου

Ο λόφος του Φιλοπάππου

Ο πλακόστρωτος δρόμος του Πικιώνη, τα χωμάτινα μονοπάτια που ανηφορίζουν μέχρι το Μνημείο του Γάιου Αντίοχου Φιλόπαππου, η θέα στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο και όλη την υπόλοιπη Αθήνα, και η ιστορία αιώνων που ξετυλίγεται σε κάθε γωνιά του, συνθέτουν τον ομορφότερο λόφο της Αθήνας, που αλλιώς ονομάζεται και «Λόφος των Μουσών».

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Λόφος Φιλοπάππου

Εθνικός κήπος

Ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης! Μόλις τρία λεπτά από το μετρό στο Σύνταγμα, αυτό το πάρκο προσφέρεται για περπάτημα και άσκηση. «Χαθείτε» μέσα στα πλούσια δέντρα και φυτά και πάρτε την κατάλληλη δόση οξυγόνου πριν βγείτε στη βουή της πόλης!

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Εθνικός Κήπος

Το Μετς

Πράσινο, νεραντζιές και χρωματιστά νεοκλασικά είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το καταπράσινο πάρκο που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και για πολλούς θεωρείται ως η ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας.

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Μετς

Ο πεζόδρομος του Αποστόλου Παύλου

Σε όποιο σημείο του πεζόδρομου σταθείς βλέπεις Ακρόπολη, συν ότι «αγκαλιάζει» την αρχαία αγορά , αφού είναι συνέχεια της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατά την γνώμη μου θεωρείται από τα ιδανικότερα μέρη για το πρώτο ραντεβού , αφού δεν διαθέτει φανφάρες σαν περιοχή , παρά μόνο μικρές πινελιές κλασσικής Αθήνας.

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Πεζόδρομος του Αποστόλου Παύλου

Λυκαβηττός

Αν και όλοι λίγο πολύ τα τελευταία χρόνια έχουμε συνδέσει τον Λυκαβηττό με τα ερωτευμένα ζευγαράκια που πάνε εκεί, παρόλο αυτά , η θέα του είναι απίστευτη πρωί - βράδυ, καθώς και το εκκλησάκι που υπάρχει στον λόφο.

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Λυκαβηττός

Μοναστηράκι

Η all time classic επιλογή όλων μας όταν αποφασίζουμε να κατέβουμε βόλτα στο κέντρο, φταίει ο «Θανάσης» με τα σουβλάκια του, τα λιλιπούτεια τουριστικά μαγαζιά, οι πλανόδιοι που πουλάνε από βινίλ δίσκους μέχρι γραμματόσημα ή ότι ξεκινώντας τον περίπατό σου από το Μοναστηράκι μπορείς να περιπλανηθείς σε όλα παραπάνω μέρη που αναφέραμε.

Γειτονιές για να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας: Μοναστηράκι

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share