Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2025

«Απασφάλισε» ο Κοκολογιάννης για την απόπειρα δολοφονίας του: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι στεναχωρήθηκα...»

«Δεν του φταίω εγώ, δεν σκότωσα εγώ το παιδί του»

23 Ιανουαρίου 2025 18:27
«Απασφάλισε» ο Κοκολογιάννης για την απόπειρα δολοφονίας του: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι στεναχωρήθηκα...»
Από Αναστασία Κολυβά

O Στέφανος Κοκολογιάννης είδε τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια του την περασμένη Δευτέρα όταν σώθηκε από θαύμα από τους πυροβολισμούς του Γιάννη Ξυδάκη, ο οποίος είχε χάσει τη γιο του σε βεντέτα πριν 13 χρόνια.

Ο 49χρονος μίλησε αποκλειστικά το απόγευμα της Πέμπτης 23/01 στο LIVE NEWS για τις εξελίξεις της υπόθεσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι στεναχωρήθηκα για τον Ξυδάκη - Δεν του φταίω εγώ, δεν σκότωσα εγώ το παιδί του».

Οι δηλώσεις του Σ. Κοκολογιάννη

Να σας θυμίσουμε ότι στη φυλακή οδηγήθηκε ο 79χρονος δράστης της υπόθεσης. Το πρωί της Πέμπτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου απολογήθηκε και μετά το τέλος της απολογίας του κρίθηκε προφυλακιστέος. ενώ αφέθηκε ελεύθερη η 80χρονη σύζυγος του με μοναδικό περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει τον 49χρονο Στέφανο Κοκολογιάννη.

«Να απαντήσω στον κ. Καραϊσκάκη που είπε πως ο κ. Ξυδάκης ήταν σε βρασμό ψυχής. Δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε όταν με συνάντησε διότι δεν τον γύρευα εγώ, αυτός με γύρευε. Αυτός ήρθε εκεί που ήμουν εγώ. Εγώ όταν τον συναντώ ή τους συγγενείς του, κάνω αναστροφή και φεύγω.

Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός πως ήταν εν βρασμό γιατί δεν πήγα εγώ να τον ψάξω και το σημαντικότερο δεν είμαι εγώ το πρόσωπο που του φταίει. Δεν σκότωσα εγώ το παιδί του. Ξέρει ποιος το έξανε και γιατί. Όσον αφορά το ότι έφερε το όπλο μαζί του για να πάει στο σκοπευτήριο. Στο σκοπευτήριο έχουμε το όπλο στο βαλιτσάκι. Στην απολογία του είπε πως οπλοφορεί από το 2012. Άρα οπλοφορεί παρανόμως από το 2012».

«Είπε ο συγγενής του ότι δέχεται προκλήσεις από όταν εγώ αποφυλακίστηκα. Εγώ είχα απαγόρευση εισόδου στο χωριό μου. Μέχρι το 2018 δεν πήγα ποτέ στο πατρικό μου άρα σίγουρα δεν έχω προκαλέσει κανένας. Εγώ έχω δεχτεί πολλές προκλήσεις. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη του Ξυδάκη αλλά καλό είναι τα ψέματα που ξεκίνησαν το 2012 να τα αφήσουν. Είτε προφυλακίστηκε ο Ξυδάκης είτε όχι δεν με ενδιαφέρει. Δεν τον μισώ, μου είναι αδιάφορος. Δεν θα κινηθώ νομικά εναντίον του. Ο κύκλος αυτός θα κλείσει εδώ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Κερδισμένος και αλώβητος δεν θα βγει κανείς. Είπε στην απολογία του πως σταμάτησε να πυροβολεί επειδή είδε τον άνθρωπο πεσμένο κάτω. Δηλαδή αν δεν τον έβλεπε θα συνέχιζε. Δεν υπάρχει καμία μετάνοια. Δεν ήμουν αυτός που προκάλεσε την παράπλευρη απώλεια προχθές. Και το 2012 είχαμε μία απώλεια ζωής».

 

Ελλάδα

Share