«Γνώριζαν όλοι τελικά»: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον παιδόφιλο καθηγητή που ασελγούσε σε μαθήτρια στον Άλιμο
«Ο χημικός ευνουχισμός είναι ένα μέτρο απολύτως αποτελεσματικό», υποστηρίζει ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης
Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ο 52χρονος καθηγητής Γυμνασίου του Αλίμου, για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης μαθήτριάς του, και θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος το επόμενο διάστημα.
Στο «φως» έρχονται νέες μαρτυρίες σχετικά με τη συμπεριφορά του 52χρονου απέναντι όχι μόνο στη συγκεκριμένη μαθήτρια αλλά και σε άλλα κορίτσια, με τα οποία επιχειρούσε να κλείσει ραντεβού μέσω μηνυμάτων.
«Τώρα που άνοιξαν τα στόματα, λένε ότι αυτός ο άνθρωπος είχε μια αδυναμία στις μαθήτριες. Τα κοριτσάκια τα 14χρονα. Έστελνε φωτογραφίες, μηνύματα, τους έπιανε τη μυτούλα... Υπήρχε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα η εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μια αδυναμία στα κοριτσάκια, που την εξέφραζε στέλνοντας μηνύματα στις μαθήτριές του», είπε στο Mega ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.
«Είχε μια συμπεριφορά που “φώναζε” ότι είναι περίεργος σε σχέση με τα παιδιά», σημείωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης και πρόσθεσε πως «γνώριζαν όλοι τελικά».
Για τις ποινές που αντιμετωπίζει ο 52χρονος καθηγητής, ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης ανέφερε: «Οι ποινές οι οποίες προβλέπονται, γιατί νομίζω έχει κλείσει τα 14 έτη η ανήλικη, είναι από 5 έως 20. Αν δεν έχει κλείσει τα 14, προβλέπεται από 10 έως 20».
«Υπάρχει μόνο ένα μέτρο που το έχουν βρει διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και η Δανία. (…) Ο χημικός ευνουχισμός είναι ένα μέτρο απολύτως αποτελεσματικό», συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.
Οι Αρχές έχουν κατασχέσει δύο κινητά τηλέφωνα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή του προφυλακιστέου καθηγητή και εξετάζουν εάν κι άλλες μαθήτριές του είχαν πέσει θύμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς του.