Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2025

Κολωνάκι: 40 ευρώ (!!!) το πάρκινγκ, για την 1η ώρα στάθμευσης, λόγω ημέρας!

Αν είναι δυνατόν!

31 Δεκεμβρίου 2024 11:59
Κολωνάκι: 40 ευρώ (!!!) το πάρκινγκ, για την 1η ώρα στάθμευσης, λόγω ημέρας!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Στο Κολωνάκι, μια περιοχή γνωστή για τις ακριβές τιμές της, η έννοια του πάρκινγκ την Παραμονή Πρωτοχρονιάς αποκτά νέα, εξωφρενικά επίπεδα. Σε ένα κεντρικό πάρκινγκ της περιοχής, οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με μια απίστευτη χρέωση: 40 ευρώ για την πρώτη ώρα στάθμευσης. Ναι, καλά διαβάσατε, 40 ευρώ, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για «λόγω της ημέρας».

Την έκπληξη αυτή αναλαμβάνει να μεταφέρει στους ανυποψίαστους οδηγούς ένας καλοντυμένος κύριος, πιθανότατα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ, και όχι κάποιος υπάλληλος. Με μια αέρα που θυμίζει μάνατζερ πολυτελούς εστιατορίου, ενημερώνει με χαμόγελο ότι οι αυξημένες τιμές είναι αποτέλεσμα της... περίστασης, καθώς, όπως φαίνεται, «η ημέρα το απαιτεί».

Δείτε τον επίμαχο τιμοκατάλογο

Ασύλληπτο: 40 ευρώ το πάρκιγνκ στο Κολωνάκι λόγω ημέρας!

Η περιοχή δεν είναι άγνωστη για τις υψηλές χρεώσεις. Στα περισσότερα πάρκινγκ, η πρώτη ώρα κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ – ήδη ένα εξωφρενικό ποσό, που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μοιάζουν να έχουν αποδεχθεί ως «φυσιολογικό». Όμως, σε αυτό το συγκεκριμένο πάρκινγκ, η χρέωση «λόγω ημέρας» διπλασιάζεται, θυμίζοντας περισσότερο την τιμολογιακή πολιτική νυχτερινών κέντρων παρά ενός απλού χώρου στάθμευσης.

Οι αντιδράσεις, φυσικά, δεν άργησαν να έρθουν. Οδηγοί που προσέγγισαν το πάρκινγκ δηλώνουν εξοργισμένοι. «Μου ζήτησαν 40 ευρώ για να σταθμεύσω για μία ώρα. Τέτοιες τιμές δεν έχω δει ούτε στο Ναμμος της Μυκόνου!» λέει ένας επισκέπτης. Άλλοι επιλέγουν να αποχωρήσουν άρον άρον, αναζητώντας φθηνότερες λύσεις στους γύρω δρόμους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να περπατήσουν αρκετά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share