Πάτρα, Αμαλιάδα, Αθήνα: 3 υποθέσεις που συγκλονίζουν το Πανελλήνιο με θύματα παιδιά! 8 νεκρά, 4 κακοποιημένα
Αρρωστημένα μυαλά που έχουν κάνει την κοινωνία μας ακριβώς έτσι όπως είναι σήμερα
Γιατί; Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ που αφορά υποθέσεις με θύματα παιδιά που έχουν σοκάρει το Πανελλήνιο τους τελευταίους μήνες. Τρεις υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έχουν θύματα αθώες ψυχούλες. Ο κάθε ψυχανώμαλος γονέας που βγάζει τα αποθημένα του πάνω στα παιδιά του. Γιατί να το κάνει κάποιος αυτό; Ζούσαμε πάντα σε ένα ανάλογο περιβάλλον ή τώρα έχουν «τρελαθεί» όλοι;
Άλλοι προσπαθούν χρόνια να γίνουν γονείς, άλλοι δεν τα καταφέρνουν ποτέ, άλλοι «φεύγουν» με το παράπονο αυτό κι άλλοι επιλέγουν να τα κακοποιήσουν! Είτε να τα σκοτώσουν, είτε να τα βιάσουν! Που εδώ που τα λέμε δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο; Γιατί πως θα μπορέσουν να ζήσουν αυτά τα παιδιά του φρικτού Αστυνομικού; Ειδικά ο 14χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει πάρα πολλά ψυχολογικά προβλήματα από την κακοποίηση που έχει υποστεί.
Αρρωστημένα μυαλά που έχουν κάνει την κοινωνία μας ακριβώς έτσι όπως είναι σήμερα. Ή μήπως πιστεύετε πως μόνο οι τρεις υποθέσεις, της Πάτρας, της Αμαλιάδας κι αυτής εδώ τώρα είναι οι μόνες; Απλά αυτές βγήκαν προς τα έξω. Και φυσικά αυτά τα περιστατικά συνδέονται και με τα φαινόμενα βίας ανηλίκων που ζούμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια. Παιδιά που είχαν την... «τύχη» να επιζήσουν από ανίκανους γονείς αλλά δυστυχώς μετατράπηκαν σε... «κινητά προβλήματα» μιας κοινωνίας που νοσεί.
Ότι πιο κοντινό στην υπόθεση Δουρή. Ένας πατέρας να κακοποιεί τα παιδιά ΚΑΙ σεξουαλικός, τα οποία ζουν από τύχη! Δέκα χρονών παιδί να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας για να γλιτώσει. Πισπιρίγκου, Μουρτζούκου, Αστυνομικός της Βουλής και πόσοι άλλοι ακόμα που δεν γνωρίζουμε. Θύματα αθώα παδιά, είτε νεκρά, είτε «ζωντανά νεκρά».
Ρούλα Πισπιρίγκου: Το χρονικό της υπόθεσης και οι σκοτεινοί σταθμοί
Πρώτη υπόθεση με θύματα μικρά παιδιά που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια ήταν εκείνη της Πάτρας! Οι αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης και έφτασαν στη σύλληψη της 33χρονης τότε, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.
Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, η 33χρονη ανησυχούσε για τις κάμερες στο νοσοκομείο, είχε «προβλέψει» τις κρίσεις και είχε περίεργη συμπεριφορά πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα.
Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, όταν η Τζωρτζίνα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η κατηγορούμενη ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της και ρώτησε τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες για να βεβαιωθεί, ότι δεν γίνονται περιστατικά κλοπής.
Επίσης, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, η μητέρα δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί φάρμακα μέσω γαστροστομίας και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Ωστόσο, όταν η Τζωρτζίνα παρουσίασε νέα επεισόδια, δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα, και να την πραγματοποιεί αποκλειστικά η νοσοκόμα.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μια ημέρα πριν καταλήξει η κόρη της είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Τα περιστατικά της Τζωρτζίνας ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021 λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας. «Τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης» αναφέρεται στο διαβιβαστικό.
Στις 29 Ιανουαρίου, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα, λίγο πριν από τις 14.30, μία από τις νοσηλεύτριες είδε την μητέρα να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο. Κατά την είσοδό τους στο δωμάτιο, παρατήρησαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια είδαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα κατέληξε.
Από την αξιολόγηση του υλικού οι αρχές καταλήγουν πως κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. Σημειώνεται δε πως σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πατέρας της Τζωρτζίνας βρέθηκε στο νοσοκομείο το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ενώ όλες τις άλλες ημέρες ήταν μόνη της η μητέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η κεταμίνη ήταν δύσκολο να εντοπιστεί από τους γιατρούς όσο η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή καθώς η ουσία αυτή μεταβολίζεται και δεν ανιχνεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό παρά μόνο μετά θάνατον.
Tο θρίλερ της Αμαλιάδας: Πέθαναν πέντε παιδιά και δεν ξέρουμε το γιατί
Δεύτερη υπόθεση εκείνη της Αμαλιάδας! Πέντε θάνατοι βρεφών, ένα κακοποιημένο κορίτσι που έγινε γρήγορα γυναίκα και καμία, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ένδειξη για εγκληματική ενέργεια συνθέτουν το «θρίλερ της Αμαλιάδας». Κεντρικό πρόσωπο είναι η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου. Γεννήθηκε σε πολύτεκνη οικογένεια, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η αδιαφορία ήταν το μικρότερο κακό, καθώς έζησε και την κακοποίηση, εγκατέλειψε το σχολείο και λίγο αργότερα έφυγε από το σπίτι και βρέθηκε να περιφέρεται στον δρόμο.
Μέχρι τώρα η παρουσία της Μουρτζούκου την ώρα που τα πέντε παιδιά πέθαιναν είναι το μόνο στοιχείο που την τοποθετεί στο επίκεντρο της υπόθεσης. Μάλιστα το θέμα με τους θανάτους των δύο παιδιών της είχε δημοσιοποιηθεί πέρυσι, θυμίζοντας σε πολλούς την Πισπιρίγκου. Ωστόσο δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να οδηγήσει την υπόθεση σε άλλο επίπεδο. Τον Αύγουστο, όμως, ο θάνατος του 15 μηνών Παναγιώτη, παιδιού φίλης της το οποίο πρόσεχε για λίγες ώρες, επανέφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση.
Πλέον, διαπιστώνεται ότι εκτός από αυτά τα τρία παιδιά, είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός ακόμη μωρού, το 2021, το οποίο επίσης πρόσεχε, ενώ ανασύρθηκε από τα αρχεία και ο φάκελος του θανάτου της 15 μηνών αδελφούλας της Μουρτζούκου, το 2014, όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών.
Θύμα και η ίδια
Ποια είναι όμως η Ειρήνη Μουρτζούκου, η μικροκαμωμένη γυναίκα με το κοντό αγορίστικο μαλλί που επαναλαμβάνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους; Η νεαρή γυναίκα έχει μια προσωπική ιστορία που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά της τραγωδίας. Μέχρι κάποια ηλικία μεγάλωνε στην Πάτρα, πρακτικά με τη γιαγιά της και στη συνέχεια με τη μητέρα, τον πατριό και τα αδέλφια της στο Αργος. Ο πατριός περιγράφεται ως κακοποιητικός, η μητέρα ως αδιάφορη. Ο πατριός συχνά γινόταν βίαιος και ξεσπούσε πάνω στην ίδια αλλά και στα αδέρφια της. Ενα εξ αυτών μάλιστα είχε χρειαστεί ακόμη και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο λόγω των χτυπημάτων που δέχθηκε από τον πατριό του. Εναν χρόνο μετά τον θάνατο της αδελφής της, η Ειρήνη, σε ηλικία 15 ετών, παράτησει το σχολείο στη Β’ Γυμνασίου, εξαφανίστηκε από το σπίτι και άρχισε να περιφέρεται σε διάφορες γειτονιές στο Αργος.
Η πληροφορία για την εξαφάνισή της έφτασε στην Αστυνομία, με στελέχη της να ενημερώνουν σχετικά το Χαμόγελο του Παιδιού. Το σοκαριστικό είναι ότι η δήλωση για την εξαφάνιση της τότε 15χρονης στο Χαμόγελο έγινε από την Αστυνομία και όχι από τους γονείς της, ακόμη ένα στοιχείο που καταδεικνύει την αδιαφορία τους προς το κορίτσι. Τελικά η Ειρήνη εντοπίστηκε, επέστρεψε και εντέλει έφυγε και πάλι, κατευθυνόμενη αυτή τη φορά προς την Αμαλιάδα. Εκεί γνώρισε κάποιες κοπέλες που μετέπειτα εξελίχθηκαν σε φίλες της, ενώ παράλληλα έκανε δουλειές του ποδαριού για να επιβιώνει. Τελικά, σε ηλικία 21 ετών γνώρισε έναν άνδρα από τη Γεωργία με τον οποίο απέκτησε τα δύο παιδιά που έφυγαν αργότερα από τη ζωή με διαφορά ενός έτους.
Υπόθεση Αστυνομικού: Τα παιδιά ανέφεραν σεξουαλική και σωματική κακοποίηση και από τους δύο γονείς
Και φτάνουμε στην υπόθεση του Αστυνομικού της Βουλής! Για την υπόθεση του αστυνομικού που υπηρετούσε στη Βουλή και κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά του, ενώ χτυπούσε και τη σύζυγό του, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου. Η κυριά Δημογλίδου ανέφερε ότι η σύζυγος του αστυνομικού αντιμετωπίζεται ως θύμα χρόνιας κακοποίσης, σεξουαλικής και σωματικής.
Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Δεν γνωρίζω αν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει κάτι σε βάρος της και ασκηθεί σε βάρος της δίωξη για οποιοδήποτε αδίκημα, γιατί η ίδια αναφέρει ότι συμμετείχε ουσιαστικά σε κάποιες πράξεις σε βάρος των παιδιών».
«Όλα όσα αναφέρει κι η μητέρα στην καταγγελία της δυστυχώς τα επιβεβαιώνουν και τα παιδιά. Μιλάμε για εκτεταμένη κακοποίηση από μικρή ηλικία και από τους δυο γονείς. Ξεκαθαρίζω ότι η μητέρα ουσιαστικά αναφέρει ότι με τη βία την προέτρεπε και την εξανάγκαζε ο άνθρωπος αυτός σε ασελγείς πράξεις και το επιβεβαιώνουν τα παιδιά με τις καταθέσεις τους», υπογράμμισε στη συνέχεια.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν γνωρίζουμε πόσο ψυχικά δυνατή ήταν αυτή η γυναίκα όλη την περίοδο της ζωής της με αυτόν τον άνθρωπο, για να αντισταθεί σε αυτά που την εξανάγκαζε να πράξει, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη από την επαγγελματική παρουσία της στην Υπηρεσία ότι βίωνε έναν τέτοιον εφιάλτη.
«Παρόλο που αυτή η γυναίκα κινούταν καθημερινά ανάμεσα σε αστυνομικούς, φυσικά και θα μπορούσε ανά πάσα ώρα και στιγμή να ζητήσει βοήθεια, γνώριζε κι η ίδια ως αστυνομικός τις διαδικασίες, δυστυχώς όμως δεν απευθύνθηκε ποτέ στην Αστυνομία ούτε σε κάποιο οικείο της πρόσωπο για να μεταφερθεί η πληροφορία ότι κάτι συμβαίνει», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.