Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024

15 ελληνικά τυριά που πρέπει να βάλετε στο τραπεζι σας

Η ελληνική γαστρονομία είνια γνωστή σε όλον τον κόσμο

11 Νοεμβρίου 2024 10:19
15 ελληνικά τυριά που πρέπει να βάλετε στο τραπεζι σας

Τα ελληνικά τυριά είναι απ’ τα καλύτερα στον κόσμο. Κάθε χρόνο κερδίζουνε δεκάδες διακρίσεις και βραβεία για την ποιότητα τους. Εμάς εδώ στο AthensMagazine αν μας ρωτάτε δεν θα θέλαμε να βάλουμε μόνο αυτά τα 15 τυριά στο τραπέζι μας αλλά πάνω από 100 ελληνικα τυριά.

Δείτε επίσης: Απίστευτος συνδιασμός μπριζόλας με μαρινάδα πορτοκάλι δενδρολίβανο - Το γκουρμέ στα καλύτερά του

Πάμε όμως τώρα αναγνωρίσουμε μερικά τυριά που ίσως κάποια από εσάς δεν το είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή σας και είναι πραγματικά γευστικότατα.

Τα 15 ελληνικά τυριά που δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν τραπέζι!

ΑΓΙΟΤΥΡΙ Ιερισσού Χαλκιδικής - Με όνοµα εµπνευσµένο από το Άγιο Όρος (αιγοπρόβειο)

Αγιοτύρι

Τη μέθοδο της ανοιχτής παστερίωσης επιλέγει το τυροκομείο Σταθώρη.

Πλούσια γεύση και διακριτικό άρωµα για το Αγιοτύρι, ένα αιγοπρόβειο τυρί τύπου Γραβιέρας αργής ωρίµανσης του Τυροκοµείου Σταθώρη, η οποία διατίθεται και σε καπνιστή εκδοχή. Η πολυβραβευµένη επιχείρηση µε έδρα την Ιερισσό Χαλκιδικής ξεκίνησε το 1986 ως κτηνοτροφική µονάδα καθώς και µε ένα µικρό παραδοσιακό τυροκοµείο µετά την αποφοίτηση του ιδιοκτήτη Ιωάννη Σταθώρη από τη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων. Το 2005 η παραδοσιακή µονάδα µετατράπηκε σε ένα υπερσύγχρονο τυροκοµείο, στο οποίο σηµειωτέον χορηγήθηκε πρόσφατα το πρώτο Σήµα Επισκέψιµου Τυροκοµείου στην Ελλάδα. Η συγκοµιδή του γάλακτος γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια της Χαλκιδικής και κοντά στα σύνορα του Αγ. Όρους και της Αν. Θεσσαλονίκης, από την οποία παράγονται τα τυροκοµικά προϊόντα του όπως το φηµισµένο κατσικίσιο Πετρωτό, το Αθωνίτικο, το Μικρασιάτικο, το Αριστοτέλειο από αιγοπρόβειο γάλα αλλά και τα κίτρινα αιγοπρόβεια τυριά µε την παραγωγή να αγγίζει συνολικά τους 20 κωδικούς.

Κεφαλοτύρι Κρήτης Βογιατζιδάκη - Ένα παραδοσιακό τυροκοµείο στο Ρέθυµνο (αιγοπρόβειο)

Πλούσιο άρωµα για το Κεφαλοτύρι της οικογένειας Βογιατζιδάκη, που παράγεται µε µεγαλύτερη αναλογία πρόβειου γάλακτος. Με έδρα στα Ρούστικα Ρεθύµνου και ιστορία που αγγίζει τα 70 έτη το παραδοσιακό τυροκοµείο, στο οποίο δραστηριοποιείται πλέον και η τρίτη γενιά, ο γιος του Νίκου και απόφοιτος της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων Μανώλης Βογιατζιδάκης, παράγει παραδοσιακά τυριά της Κρήτης, όπως η ΠΟΠ Γραβιέρα και το Ανθότυρο ακολουθώντας τόσο κατά την παραγωγή, όσο και την ωρίµανση παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές.

Μανούρι ΠΟΠ Χώτος - Χρυσό στα International Cheese Awards 2022 (αιγοπρόβειο)

Γεµάτη πλούσια γεύση και άρωµα για το παραδοσιακό Μανούρι ΠΟΠ που παρασκευάζει το πολυβραβευµένο τυροκοµείο Χώτος στη Φαλάνη Λάρισας, το οποίο και έχει συνδέσει το όνοµά του µε αυτό το είδος µαλακού τυριού. Η οικογένεια Χώτου ασχολείται αποκλειστικά µε την τυροκοµία εδώ και τρεις γενιές, µε την παράδοση να ξεκινά στις αρχές του 20ού αιώνα όταν ο παππούς της οικογένειας, Γιώργος Χώτος, τελειοποίησε τα µυστικά της παρασκευής της Φέτας και του Μανουριού, που γνώριζαν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής Σαµαρίνας.

Σήµερα η Χώτος ΑΒΕΕ παραµένει πιστή στην παράδοση και συνδυάζει την εµπειρία µε τη σύγχρονη τεχνογνωσία. Η πρώτη ύλη, το πρόβειο και το γίδινο γάλα που προµηθεύεται η εταιρεία, προέρχεται από τις γύρω, κατά παράδοση γαλακτοπαραγωγικές, περιοχές όπως ο Αµπελώνας, ο Τύρναβος, η Φαλάνη, η Ροδιά, το ∆αµάσι, το Μακρυχώρι κ.α. Συνολικά σε ετήσια βάση συγκεντρώνει περίπου 13.000 τόνους γάλακτος από τους οποίους θα προκύψουν 3.000 τόνοι Φέτα και 600 τόνοι Μανούρι, ενώ στην γκάµα των προϊόντων της ανήκουν επίσης Κατσικίσιο Τυρί, Ανθότυρο και Μυζήθρα. Το προφίλ της τυροκοµικής εταιρείας από τη Φαλάνη Λάρισας, αν και οικογενειακό, είναι έντονα εξαγωγικό, καθώς το 80% της παραγωγής της διακινείται στην ΕΕ και σε όλο τον κόσµο.

Γαλοτύρι ΠΟΠ Ρούσσα - Παγκόσµια αναγνώριση γεύσης και ποιότητας (αιγοπρόβειο)

Μπάτζος

Ένα µαλακό αλειφώδους υφής τυρί, χωρίς επιδερµίδα, που ξεχωρίζει για την υπόξινη, ευχάριστα δροσερή γεύση και το πλούσιο άρωµά του είναι το Γαλοτύρι ΠΟΠ της εταιρείας Ρούσσας ΑΕ µε την πολύ χαµηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που το καθιστά ιδανικό για όσους ακολουθούν µία ισορροπηµένη διατροφή. Όταν οικογένεια Ρούσσα αποφάσισε να αναβιώσει το παραδοσιακό Γαλοτύρι (ονοµάζεται Τσαλαφούτι στη σαρακατσάνικη διάλεκτο), ακολούθησε πιστά την τεχνική που χρησιµοποιούσαν για δεκαετίες οι νοµάδες Σαρακατσαναίοι πρόγονοί της και το διέθεσε στην αγορά όταν αυτοί οι ίδιοι οικοτέχνες τυροκόµοι επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητά του. Το αποτέλεσµα είναι ένα ιδιαίτερο τυρί µε παγκόσµια πλέον αναγνώριση, το οποίο εν έτει 2023 κατέκτησε την κορυφή και κέρδισε Τρία Aστέρια γεύσης, το βραβείο Golden Fork for Greece αλλά και την ύψιστη διάκριση Great Taste Supreme Champion 2023 στα Great Taste Awards, τον πιο έγκριτο διαγωνισµό γευσιγνωσίας στον κόσµο. Το Γαλοτύρι ΠΟΠ Ρούσσας παράγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Αλµυρό Μαγνησίας από πρόβειο και γίδινο γάλα που συλλέγεται καθηµερινά από τις γύρω ορεινές περιοχές.

Κασέρι ΠΟΠ Λύκας - Παράγεται στη σύγχρονη µονάδα του Κιλκίς (αιγοπρόβειο)

Γραβιέρα

Το πολυβραβευµένο Κασέρι ΠΟΠ ΛΥΚΑΣ παράγεται στο σύγχρονο και άριστο εξοπλισµένο εργοστάσιο της Βιοµηχανίας Γάλακτος ΛΥΚΑΣ, που εδρεύει στο Βαφειοχώρι του Κιλκίς. Μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1987 φτάνοντας σήµερα να διαθέτει µεγάλη ποικιλία γαλακτοκοµικών προϊόντων, που έχουν αποσπάσει πολλαπλές διακρίσεις. ∆ιαθέτει πλήρως εξοπλισµένο εργοστάσιο, το οποίο αναβαθµίζεται συνεχώς, εφαρµόζει σύστηµα διασφάλισης ποιότητας και είναι πιστοποιηµένη κατά ISO 220 0 0:20 05, ISO 90012008 και AGR0CERT για τα προϊόντα ΠΟΠ (Κασέρι και Φέτα).

Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά - Ωριµάζει για 12 µήνες, ξεχειλίζει γεύση και άρωµα (αγελαδινό)

Γραβιέρα Νάξου

Η μεγαλύτερη κτηνοτροφική μονάδα στο Αιγαίο είναι του Νικόλα Πιτταρά στις Μέλανες Νάξου.

Πλούσιο άρωµα, πικάντικη γεύση και έντονη επίγευση για τη ναυαρχίδα του Τυροκοµείου Νικόλα Πιτταρά, Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ στην ιδιαίτερη εκδοχή της 12µηνης ωρίµανσης. Αποτελεί ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται µόνο από αγελαδινό γάλα και δηµιουργός είναι η µονάδα Πιτταρά στις Μέλανες Νάξου, η µεγαλύτερη κτηνοτροφική µονάδα στο Αιγαίο, η οποία αριθµεί συνολικά 550 βοοειδή και µε διπλή καθετοποίηση (παραγωγή ζωοτροφών – κτηνοτροφική µονάδα – τυροκοµείο) βασισµένη στις αρχές της κυκλικής οικονοµίας. Πρόσφατα µάλιστα έλαβε πιστοποίηση για την παραγωγή των προϊόντων της από µη γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές και για το κρέας και για τα τυροκοµικά και πιστοποίηση για την καλή διαχείριση και ευζωία των ζώων. Παράλληλα η επιχείρηση συµµετέχει στο δίκτυο της Aegean Cuisine και προσέθεσε στα ήδη πολυβραβευµένα προϊόντα της το Superior Taste Award 2024 για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά, Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12µηνης Ωρίµανσης Πιτταρά, Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12µηνης ωρίµανσης, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου Πιτταρά και το Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου Πιτταρά, τα οποία σηµειωτέον βραβεύονται κάθε χρόνο σε διεθνείς διαγωνισµούς γεύσης και ποιότητας. Τα προϊόντα Πιτταρά βρίσκονται σε µεγάλες και µικρές αλυσίδες σούπερ µάρκετ αλλά και σε delicatessen και επιλεγµένα καταστήµατα.

Ανθότυρο Τζαφέττα - Τρεις γενιές τυροκόµοι στον Τύρναβο (αιγοπρόβειο)

Ελαφρύ και κρεµώδες µε χαµηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και λιπαρά είναι το Ανθότυρο Τζαφέττα. Μια εταιρεία µε έδρα τον Τύρναβο, µια περιοχή της Θεσσαλίας µε µεγάλη κτηνοτροφική παράδοση, όπου λειτουργεί µία πρότυπη ιδιόκτητη εργοστασιακή µονάδα 3.500 τ.µ., µε υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισµό και άρτια εκπαιδευµένο προσωπικό.

Η πρώτη ύλη που χρησιµοποιείται είναι αυστηρά επιλεγµένο αιγοπρόβειο γάλα, ενώ σηµειώνεται ότι οι συσκευασίες είναι πλήρως ανακυκλώσιµες, µε την εταιρεία να επενδύει συνεχώς σε νέα τεχνολογία και ανθρώπινο δυναµικό.Τρεις γενιές επιτυχούς πορείας στο χώρο της τυροκομίας έχει να παρουσιάσει το Τυροκομείο Τζαφέττα με έδρα τον Τύρναβο.

Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ - Υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο (αγελαδινό)

Η «ναυαρχίδα» της παραγωγής της ΕΑΣ Νάξου είναι ένα σκληρό τυρί µε φίνο άρωµα, γλυκιά και λεπτή γεύση και πολύ χαρακτηριστική επίγευση. Ένα τυρί που έχει αποσπάσει στο πέρασµα του χρόνου πολλά βραβεία, το οποίο για να παραχθεί ανά κιλό απαντούνται 11 κιλά γάλα, προερχόµενο αποκλειστικά από ζώα που ζουν και εκτρέφονται στο νησί, ακολουθώντας τους κανόνες της παραδοσιακής τυροκόµησης.

Τυροµάλαµα Ρεθύµνου Μενιουδάκης - Παραδοσιακό στοιχείο της κουζίνας στη ∆. Κρήτη (αιγοπρόβειο)

Κατάλληλο για μια ισορροπημένη διατροφή είναι το παραδοσιακό κρητικό τυρί Τυρομάλαμα.

Ελαστικό και οµοιογενές µε ουδέτερη και ανάλατη γεύση, το Τυροµάλαµα αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά στοιχεία της κουζίνας στη ∆υτική Κρήτη και είναι φτιαγµένο αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα. ∆ηµιουργός το Τυροκοµείο Μενιουδάκης µε έδρα το Κάτω Βαλσαµόνερο Ρεθύµνου. Στα υπόλοιπα προϊόντα του µεταξύ άλλων ξεχωρίζουν ο Ξηρός Ανθότυρος, η Ξινοµυζήθρα, η κατσικίσια Γραβιέρα, η καπνιστή Γραβιέρα, η Γραβιέρα µε θυµάρι και η Γραβιέρα µε µπούκοβο. Τα προϊόντα του Τυροκοµείου διατίθενται σε όλη την Κρήτη και στην Αθήνα, σε µεγάλες αλυσίδες λιανικής αλλά και σε καταστήµατα delicatessen.

Μπάτζος ΠΟΠ Πάικο - Από τα αρχαιότερα ελληνικά τυριά (αιγοπρόβειο)

Υπόξινη, πικάντικη και αλµυρή γεύση µαζί µε χαµηλά λιπαρά χαρακτηρίζουν τον Μπάτζο ΠΟΠ, ένα ιδιαίτερο σκληρό τυρί. Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα ελληνικά τυριά και προέρχεται από την παράδοση των κτηνοτρόφων της Β. Πίνδου. ∆ηµιουργός το Τυροκοµείο Πάικο, το οποίο παράγει το εµβληµατικό τυρί µε βάση συνταγή µεγαλύτερη των 80 ετών µε αγάπη και µεράκι και πρώτη ύλη γάλα αποκλειστικά από κοπάδια ντόπιων φυλών που εκτρέφονται ελεύθερα στους πρόποδες του Πάικου. Το τυροκοµείο µε έδρα σύγχρονες εγκαταστάσεις στα Γιαννιτσά Πέλλας ιδρύθηκε το 2015 από τον Αθανάσιο Σταπατώρη, Τεχνολόγο Τροφίµων.

Φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων - Ένας συνεταιρισµός σε συνεχή εξέλιξη

Πλούσια γεύση, πικάντικη, ελαφρώς αλµυρή και ποικίλα αρώµατα χαρακτηρίζουν τη Φέτα ΠΟΠ του Αγροτικού Γαλακτοκοµικού Συνεταιρισµού Καλαβρύτων, που ωριµάζει για τρεις µήνες και διατηρείται σε ξύλινα βαρέλια µε άλµη. Πρόκειται στην πραγµατικότητα για το κορυφαίο προϊόν του Συνεταιρισµού, το οποίο πωλείται αποκλειστικά από την αλυσίδα σούπερ µάρκετ Σκλαβενίτης, τοπικά στην Αχαΐα ενώ διακινείται και σε αγορές του εξωτερικού. Σύµφωνα µε τον πρόεδρό του Παύλο Σατολιά, καθηµερινά ο Συνεταιρισµός παραλαµβάνει πάνω από 100 τόνους γάλακτος από 1.200 κτηνοτρόφους ενώ «τρέχει» επενδύσεις 9,5 εκατ. ευρώ.

Φέτα ΠΟΠ Μονεµβασιάς Λαβιογάλ - Ωριµάζει σε ξύλινα βαρέλια (αιγοπρόβειο)

Με την ξεχωριστή γεύση που δίνει στο γάλα ο πλούτος της χλωρίδας της περιοχής η Φέτα ΠΟΠ Μονεµβασιάς της Λαβιογάλ παράγεται από εκλεκτό φρέσκο παστεριωµένο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται καθηµερινά από κοπάδια που διαβιώνουν µε φυσικό και υγιεινό τρόπο στη Λακωνία. Η ωρίµανση γίνεται σε ξύλινα βαρέλια, σε απόλυτα ελεγχόµενες συνθήκες παραγωγής. Η ιστορία της Λαβιογάλ ξεκινάει το 1955, όταν ο Κωνσταντίνος Γ. Κυριαζάκος δηµιούργησε µια µικρή τυροκοµική µονάδα στη Λακωνία, µε σκοπό να παράγει αγνά, παραδοσιακά προϊόντα. Ακολουθώντας τα βήµατά του, ο Γεώργιος Κ. Κυριαζάκος συνέχισε την οικογενειακή επιχείρηση µε πολλή δουλειά και αφοσίωση, καταφέρνοντας να την επεκτείνει και να την εκσυγχρονίσει. Επικεφαλής σήµερα η τρίτη γενιά Τάσος Κυριαζάκος, ο οποίος σηµειώνει ότι κύριο προϊόν της είναι η Φέτα ΠΟΠ, βαρελίσια αλλά και σε δοχείο σε αναλογία 50-50, την οποία διοχετεύει σε µεγάλες αλυσίδες στην Ελλάδα. Στα υπόλοιπα προϊόντα συγκαταλέγονται Κατσικίσιο τυρί σε βαρέλι και δοχείο, Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Μυζήθρα, Σφέλα. Το εργοστάσιο της Λαβιογάλ βρίσκεται στη Συκέα του ∆. Μονεµβασιάς σε µια έκταση 15.000 τ.µ. Το γάλα προέρχεται από ζώα ελευθέρας βοσκής προϊόν της συνεργασίας µε 150 κτηνοτρόφους ενώ σε ετήσια βάση η εταιρεία εισκοµίζει 2.500 τόνους αιγοπρόβειου. Το 65% των ποσοτήτων που διαθέτει στην αγορά κατευθύνονται σε εξαγωγές σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ.

Αρµόγαλο Σάµου Βουρλιώτη - Ένα σπάνιο τυρί της τοπικής γαστρονοµίας (αίγειο)

Πλούσια και γεµάτη γεύση, πικάντικη και όξινη για το Αρµόγαλο, το παραδοσιακό τυρί της Σάµου µε την κρεµώδη υφή. Ένα τυρί που παράγεται αποκλειστικά από γίδινο γάλα µε µικρή διάρκεια ζωής, καθώς περιέχει ελάχιστο αλάτι, το οποίο παλιότερα έφτιαχναν οι νοικοκυρές στο σπίτι και ανήκει στα τυριά που παράγει η τοπική Τυροκοµική Σάµου, µε έδρα το χωριό Μυτιληνιοί, την οποία ίδρυσε το 1999 ο Αργύρης Βουρλιώτης. Το τυρί ωριµάζει για 24 ώρες, στραγγίζει για άλλες 24 και τέλος χτυπιέται για να αποκτήσει την υφή του. Στα υπόλοιπα τυριά της µονάδας, τα οποία επιµελείται και η δεύτερη γενιά του τυροκοµείου, Νίκη Βουρλιώτη, γαλακτοκόµος-τυροκόµος, πτυχιούχος του ΤΕI Ιωαννίνων, ανήκουν το Λευκό τυρί άλµης, Γραβιέρα και Ανθότυρο.

Πεκορίνο Αµφιλοχίας Γη - Πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωµα (πρόβειο)

Σκληρό τυρί, υπόλευκο έως υποκίτρινο, µε σκληρή επιδερµίδα, πικάντικη, δριµεία γεύση και χαρακτηριστικό πλούσιο άρωµα είναι το Πεκορίνο. Ένα τυρί µε συµπαγή δοµή που παράγεται στην υπερσύγχρονη µονάδα επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκοµικών προϊόντων στην Κεχρινιά Αγρινίου, η οποία ιδρύθηκε το 2018 και βρίσκεται σε λειτουργία από το 2016, προερχόµενη από τα σπλάχνα του Συνεταιρισµού «Ένωση Αγρινίου». Ένα brand που απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ιδιαίτερο, αυθεντικό προϊόν υψηλής ποιότητας από επιλεγµένες, αγνές πρώτες ύλες και µε εξασφαλισµένη γνησιότητα γεύσεων. Οι πέντε προϊοντικές ετικέτες του brand τυροκοµικών προϊόντων «Αµφιλοχίας Γη» ειναι Φέτα ΠΟΠ, Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ, Γραβιέρα, Πεκορίνο και Τσαλαφούτι.

Κεφαλοτύρι Αβραµούλη - Παράγεται στη σύγχρονη µονάδα της Λάρισας (αιγοπρόβειο)

Το Κεφαλοτύρι Αβραμούλη παράγεται ήδη από το 1960 από τους τρεις ιδρυτές της οικογενειακής επιχείρησης.

Ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο, σκληρό επιτραπέζιο τυρί µε ασύµµετρες τρύπες που διακρίνεται για την ιδιαίτερη ευχάριστη, υπόγλυκη και ελαφρώς αλµυρή µε πλούσιο άρωµα γεύση του και παρασκευάζεται από φρέσκο παστεριωµένο αιγοπρόβειο γάλα είναι το Κεφαλοτύρι του Τυροκοµείου Αβραµούλης, που ωριµάζει τουλάχιστον για δύο µε τρεις µήνες. Στην οικογενειακή επιχείρηση Αφοί ∆. Αβραµούλη Ο.Ε. µε έδρα τον Παραπόταµο Λάρισας το Κεφαλοτύρι ξεκίνησε να παράγεται από το 1960 από τους τρεις ιδρυτές της, οι οποίοι, αν και δεν διέθεταν την απαραίτητη τεχνογνωσία, ξεκίνησαν να πειραµατίζονται και να παράγουν το ξεχωριστό, µοναδικό και αγαπητό στους καταναλωτές «Κεφαλοτύρι Αβραµούλη». Ένα τυρί που έκανε την επιχείρηση γνωστή σε όλο τον κόσµο. Σύµφωνα µε τους ανθρώπους του τυροκοµείου µάλιστα ένα ώριµο Κεφαλοτύρι είναι ιδανικό για να το δοκιµάσει κανείς τριµµένο σε ζυµαρικά, σε πίτες, σε σαγανάκι ή συνοδευτικό για κρασί ή ούζο. Το Κεφαλοτύρι Αβραµούλη διατίθεται σε συσκευασίες vacuum: 8,5 kg, 4,5 kg, 2 kg, 250 gr και 200 gr (τριµµένο). Στα υπόλοιπα προϊόντα του τυροκοµείου ανήκουν µεταξύ άλλων Φέτα ΠΟΠ, Μανούρι ΠΟΠ, Κατσικίσιο τυρί και Ανθότυρο. Η διαδικασία παραγωγής όλων των τυροκοµικών προϊόντων Αβραµούλη είναι πιστοποιηµένη µε το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας FSSC 22000.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share