Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Ξαφνικός «θάνατος» στην εφημερίδα Αυγή - Τέλος το ημερήσιο φύλλο!

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι - Μέσα στο 24ωρο η επίσημη ανακοίνωση

25 Ιουνίου 2024 16:48
Ξαφνικός «θάνατος» στην εφημερίδα Αυγή - Τέλος το ημερήσιο φύλλο!
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ακόμη μία έντυπη έκδοση εφημερίδα περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί η κατάργηση του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής». Θα παραμείνει ενεργή στην ηλεκτρονική της μορφή, εξέλιξη που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων της.

Η Αυγή, η ιστορική ημερήσια πρωινή εφημερίδα της Ελλάδας, πρωτοεκδόθηκε στην Αθήνα στις 24 Αυγούστου του 1952 και συνεχίζει να κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Η Αυγή εκφράζει διαχρονικά θέσεις υπέρ της Αριστεράς και σήμερα θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ξαφνικός «θάνατος» στην εφημερίδα Αυγή
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Απίστευτη παραδοχή Αποστολάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει "μαύρα";»

Σε μια παραδοχή δίχως προηγούμενο προχώρησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη περί «μαύρων χρημάτων».

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

Για τα περί ρήξης Κασσελάκη-Τσίπρα, σχολίασε: «Δε νομίζω ότι έχει ούτε ο Κασσελάκης τάσεις να επικρίνει τον Τσίπρα ούτε ο Τσίπρας να μειώσει τον Κασσελάκη, και οι δύο κινούνται προς την κατεύθυνση να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα. Υπάρχουν σημεία στα οποία δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή, είναι ή άσπρο ή μαύρο και πρέπει να παρθούν αποφάσεις και ενδεχομένως σε αυτά τα σημεία να είναι λίγο διαφορετικές οι θέσεις».

Σχετικά με τοποθετήσεις του Χρήστου Σπίρτζη για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο βουλευτής Επικρατείας δήλωσε: «Τεχνηέντως προσπαθεί να περάσει μια εικόνα ότι υπάρχει θέμα πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει, δεν αμφισβητείται ο Κασσελάκης. Ο κ. Σπίρζης από την αρχή που ανέλαβε ο Κασσελακης είναι μια θέση τέτοια, παράξενη. Το ότι ο κ. Σπίρτζης παίρνει μια τέτοια θέση δε σημαίνει ότι αμφισβητείται ο Κασσελάκης».

Ερωτηθείς για το εάν οι δηλώσεις Σπίρτζη ξεπερνούν τα όρια, ο Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε: « Άποψή του είναι, ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψη του, ο ίδιος πρέπει να πει ότι αφού δεν υποστηρίζει τον Πρόεδρο και αφού πιστεύει ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση πουθενά να κάνει κάτι ανάλογο με αυτά που λέει.

Εγώ όταν κάπου δε συμφωνώ και δεν είμαι παράλληλος κάνω και την ανάλογη ενέργεια για να μην εκτίθεμαι. Αν ο κ. Σπίρτζης νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι για τον ίδιο πρέπει να πάρει μια απόφαση, δεν είναι ανάγκη να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τον διαγράψει. Δε νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει κανέναν για τις θέσεις του και για τις απόψεις του».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share