Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Καλά το φανταστήκατε: Ο πιο θερμός Ιούνιος όλων των εποχών είναι ο φετινός (video)

Ρεκόρ έσπασε ο υδράργυρος

24 Ιουνίου 2024 20:54
Καλά το φανταστήκατε: Ο πιο θερμός Ιούνιος όλων των εποχών είναι ο φετινός (video)
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνθήκες καύσωνα είχαν καταγραφεί και τον Ιούνιο του 2007 και του 2019, όχι όμως κατά το πρώτο κιόλας δεκαήμερο, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν φέτος και τους 40 βαθμούς Kελσίου.

«Οδεύουμε σε έναν Ιούνιο ο οποίος μάλλον θα είναι ο θερμότερος όλων των εποχών. Από τη δεύτερη μέρα του Ιουνίου και μέχρι τώρα οι θερμοκρασίες στη χώρα μας, είναι συνεχώς πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην Αθήνα οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές τη νύχτα», είπε ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ολική αλλαγή σκηνικού φέρνει ο Τάσος Αρνιακός: «Τις επόμενες μέρες αναμένουμε καταιγίδες...» (video)

Κι όλα αυτά πριν ακόμα τελειώσει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού.

Ο Ιούλιος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ακόμα πιο ζεστός.

«Οι εποχικές προγνώσεις έδιναν τον Ιούνιο πιο ζεστό από τα κανονικά, επαληθεύθηκαν. Δίνουν και τον Ιούλιο πιο ζεστό από τα κανονικά, αρκετά πιο ζεστό μάλιστα, επομένως εκτιμούμε σε γενικές γραμμές ότι ο Ιούλιος θα είναι ένας θερμός μήνας», συμπλήρωσε ο κος Λαγουβάρδος.

Με τα αστικά κέντρα ασφυκτιούν, όλοι αναζητούν λίγη δροσιά στις παραλίες.

Λίγες μέρες πριν έρθει ο ακόμα θερμότερος Ιούλιος, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή, λένε όσοι αναζητούν στη θάλασσα λίγη δροσιά, αλλά κυρίως όσοι εργάζονται κάτω από αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share