Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Ραγίζει καρδιές ακτινολόγος στο «Ελπίδα»: Μπήκε αγκαλιά με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο!

«Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό»

21 Ιουνίου 2024 13:54
Ραγίζει καρδιές ακτινολόγος στο «Ελπίδα»: Μπήκε αγκαλιά με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη, ακτινολόγος στην ογκολογική μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του νοσοκομείου «Ελπίδα», συνόδευσε ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο.

Όπως αναφέρει η κυρία Κωνστανταρογιάννη στην ανάρτησή της στο Facebook, το βρέφος, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του, έπρεπε να υποβληθεί σε εξέταση στον αξονικό τομογράφο στο «Ελπίδα». Για να γίνει σωστά η εξέταση, ήταν απαραίτητο το βρέφος να παραμείνει ακινητοποιημένο. Η ακτινολόγος, δείχνοντας εξαιρετική ενσυναίσθηση, μπήκε στον αξονικό τομογράφο κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της, «τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη» όπως είπε, ώστε να μοιραστεί η ακτινοβολία και να μην απορροφηθεί όλη από το παιδί.
«Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας», κατέληξε στην ανάρτησή της η ακτινολόγος.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη γέννηση στην Ελλάδα με μεταμόσχευση ωοθηκών: Το «θαύμα» της γέννησης ενός υγιέστατου αγοριού!

«Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό»

Η ακτινολόγος μίλησε για τη συγκινητική της κίνηση στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Εγώ έκανα μια ανάρτηση που δεν περίμενα να έχει τέτοιο αντίκτυπο, γιατί αποτελεί καθημερινότητα όλων μας. Είναι τιμή μου που εργάζομαι στο νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη από το πόστο του τεχνολόγου-ακτινολόγου», τόνισε αρχικά η κυρία Κωνστανταρογιάννη.

Σε ερώτηση για το αν του έδωσε την προστασία που έλλειπε από τη μητέρα του, η ακτινολόγος επισήμανε: «Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό. Μπορεί για παράδειγμα να έρθει μια μητέρα που είναι έγκυος και να μην μπορεί να μπει στον αξονικό τομογράφο, πάλι θα κρατήσω εγώ το παιδί αγκαλιά για να μπούμε μέσα για την εξέταση, όπως και οι συνάδελφοι το ίδιο. Είναι αρκετά τα παιδάκια που βρίσκονται εδώ στην ογκολογική μονάδα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share