Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

«Καίει» την Πισπιρίγκου η κατάθεση της ψυχολόγου: «Ήταν σε αναμονή ενός κινδύνου, έλεγε ότι η Μαλένα δε θα πάει καλά»

«Προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία για τη Μαλένα, χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται από συναίσθημα»

29 Μαΐου 2024 17:24
«Καίει» την Πισπιρίγκου η κατάθεση της ψυχολόγου: «Ήταν σε αναμονή ενός κινδύνου, έλεγε ότι η Μαλένα δε θα πάει καλά»
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSΙ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου σκιαγράφησε, βάσει της εμπειρίας που είχε μαζί της, η ψυχολόγος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χαρίκλεια Λύρα, καταθέτοντας στο δικαστήριο.

«Η συγκεκριμένη μητέρα είχε μεγάλη απόκλιση σε σχέση με άλλους γονείς που είχα δει….», ανέφερε η ψυχολόγος, περιγράφοντας στο δικαστήριο τα όσα αποκόμισε τόσο από τη Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και από τη Μαλένα, την οποία επίσης συνάντησε.

«Η μητέρα είχε μια εμμονική σκέψη ότι θα συμβεί κάτι κακό, μου έκανε εντύπωση. Μου έλεγε για τη Μαλένα ότι είναι πολύ καλή, ήσυχο κορίτσι που έχει σχέση καθαριότητας και τακτοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για ένα τόσο μικρό παιδί. Αντίθετα, για την Τζωρτζίνα μου είπε ότι είναι θρασεία και εγωίστρια. Όλα αυτά μου τα είπε αποστασιοποιημένα και ψυχρά», υποστήριξε η μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Την «σταύρωσε» η πρώην πεθερά της - «Πιστεύω ότι σκότωσε Μαλένα και Ίριδα» (video)

«Το πιο εντυπωσιακό όμως για μένα είναι ότι έλεγε πως δε θα πάει καλά η Μαλένα. Τη ρώτησα γιατί σκέφτεται το χειρότερο για το παιδί της, αφού οι γιατροί της έλεγαν ότι θα πάει καλά. Αναφέρθηκε σε ένα κακό προηγούμενο. Μου είπε ότι η μεγάλη κόρη έχει ένα πρόβλημα καρδιάς, πρόβλημα υγείας δεν είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου, δεν το σημείωσα. Σαν να είπε ότι είχε μια ικανότητα μεταφυσική κάπως να διαισθάνεται το κακό που πρόκειται να συμβεί. Δε με έπεισε. Προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία για τη Μαλένα. Χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται από συναίσθημα και αγωνία» κατέθεσε η κ. Λύρα, η οποία ωστόσο διευκρίνισε πως δεν είναι σίγουρη αν η κατηγορούμενη της ανέφερε πρόβλημα υγείας της Τζωρτζίνας ή το συνδύασε στη συνέχεια με κάτι που άκουσε.

Μάλιστα, απέρριψε το ενδεχόμενο η κατηγορούμενη να είναι ένας «κλειστός» χαρακτήρας. «Είδα ένα βλέμμα σκοτεινό, απαθές, αποστασιοποιημένο, δεν είναι το βλέμμα του ανθρώπου που υποφέρει. Δεν εξέφρασε καμία αγωνία. Είχε μια παγωμένη έκφραση… Υπάρχουν γονείς που κλαίνε, είναι σε απελπισία. Ήταν σαν να ήταν σε αναμονή ενός επικείμενου κινδύνου».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με την 3,5 ετών Μαλένα, υποστηρίζοντας πως και εκεί είδε μια σχέση αποστασιοποιημένη με τη μητέρα της. «Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι δεν απευθύνθηκε στη μητέρα. Με τα παιχνίδια που της έδωσα άρχισε να κάνει ένα προσωπικό παιχνίδι. Δεν υπήρχε καμία αλληλεπίδραση μεταξύ μητέρας και παιδιού. Έκατσα εκεί μισή ώρα. Άφησα τα παιχνίδια στο κρεβάτι της, τα περιεργάστηκε και άρχισε να λέει διάφορα λόγια σαν να προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποιες ιστορίες. Δεν απηύθυνε τίποτα σε κανέναν στο παιχνίδι του, τίποτα στη μητέρα, ούτε η μητέρα στο παιδί», εξηγησε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share