Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Λαμία: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια σε ποτάμι - Φόβος για μόλυνση στη θαλάσσια ζώνη (photo)

Συναγερμός για ελέγχους

24 Μαΐου 2024 14:02
Λαμία: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια σε ποτάμι - Φόβος για μόλυνση στη θαλάσσια ζώνη (photo)
Πηγή: lamareports
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκε την Τετάρτη (22/5) κτηνοτρόφος από Κοινότητα της Στυλίδας, που βγάζει τα ζώα του στην περιοχή κοντά στη θάλασσα με τον όμορο Δήμων Λαμιέων.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, σε αρδευτικό κανάλι πλησίον του αντλιοστασίου Ανθήλης, εντόπισε εκατοντάδες νεκρά ψάρια και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λαμία: Ήξεραν για τα χαλασμένα γεύματα του εργοστασίου από το 2023 - Έστελναν στα παιδιά κατεψυγμένα μύδια!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ενημερώθηκε επιπλέον και η Αστυνομία, ωστόσο στον έλεγχο που πραγματοποιήσαν και οι δύο υπηρεσίες δε βρέθηκε μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών, εκφράζεται όμως φόβος να υπάρχει μόλυνση επί της θαλάσσιας ζώνης.

Για το περιστατικό φέρεται να έλαβαν γνώση οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους σχετικά με την ποιότητα των υδάτων, πέρα και από τη ζώνη που υπέδειξε ο κτηνοτρόφος.

Πάντως το συγκεκριμένο φαινόμενο δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρο. Κατά καιρούς μας έχουν καταγγελθεί περιστατικά με νεκρά ψάρια πριν την «ζώνη του Δέλτα» και νερά αφρώδη, θολά ή μαύρα που μυρίζουν, χωρίς ποτέ να έχουν εντοπιστεί (ή τουλάχιστον δεν έχουν ανακοινωθεί αν έχουν βρεθεί) οι ρυπαντές.

Το Δέλτα του Σπερχειού αποτελεί το σημαντικότερο υγροβιότοπο στην ανατολική πλευρά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, ωστόσο δεν έχει τύχει του απαιτούμενου σεβασμού από τον άνθρωπο.

Νεκρά ψάρια

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share