Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτιά στη Λακωνία

Άμεση η κινητοποίηση στην περιοχή του Μύτικα

23 Μαΐου 2024 11:04
Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτιά στη Λακωνία
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικρατεί στην Πυροσβεστική, που έχει κινητοποιηθεί άμεσα λόγω μεγάλης φωτιάς στη Λακωνία και την περιοχή του Μύτικα, σε δασική έκταση.

Στο σημείο σύμφωνα με την ενημέρωση επιχειρούν 43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,11 οχήματα και 4 αεροπλάνα ενώ συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, με ένα σοκαριστικό περιστατικό νωρίτερα να έχει λάβει τόπο με φωτιά στη Στυλίδα.

Λαμία: Πολλά ερωτήματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα μολυσμένα σχολικά γεύματα (video)

Λαμία: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο και την ταχύτητα που επεκτάθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα μολυσμένα σχολικά τρόφιμα.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες του εργοστασίου αλλά και των γύρω επιχειρήσεων που θα φωτίσει τις έρευνες τους ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού στην επιχείρηση.

Πολλά τα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις είναι πολλά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά άρχισε πιθανότατα από κάποιο όχημα που βρισκόταν έξω από το εργοστάσιο και στη συνέχεια πήρε έκταση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αυτό να έχει αποδειχθεί. Παράλληλα στελέχη της πυροσβεστικής θα κληθούν να απαντήσουν στο πώς επεκτάθηκε τόσο γρήγορα, όπως αν κάποιος είχε ρίξει κάποιο εύφλεκτο υγρό.

«Κάτι δεν πήγε καλά στην υγιεινή»

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο του ΕΦΕΤ πραγματοποίησε ελέγχους στο τμήμα Παραγωγής του εργοστασίου, του οποίου οι αποθήκες κάηκαν ολοσχερώς. «Είναι λίγο δύσκολο από τη δική μας την πλευρά να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι έγινε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπήρχε σταφυλόκοκκος, άρα κάτι δεν πήγε καλά στην υγιεινή.. αλλά αυτά είναι εκτίμηση δεν είναι απόδειξη» ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

«Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια είχαν πραγματοποιηθεί το Σάββατο και σήμερα ο ΕΦΕΤ κάνει τον έλεγχο που πρέπει να κάνει. H παραγωγική μονάδα μας δεν έχει υποστεί ζημιά και εφόσον πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών θα λειτουργήσει πλήρως και σύντομα» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών «Γιαννίτσης Α.Ε.» Γιώργος Γιαννίτσης. Απ’ τα μολυσμένα σχολικά γεύματα υπέφεραν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Λαμίας και κάποια απ’ αυτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share