Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Καταρριπτικός ο Τάσος Αρνιακός: Με τι καιρό ξεκινά η νέα εβδομάδα - Σε αυτές τις περιοχές συνεχίζεται η κακοκαιρία (video)

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

20 Απριλίου 2024 20:24
Καταρριπτικός ο Τάσος Αρνιακός: Με τι καιρό ξεκινά η νέα εβδομάδα - Σε αυτές τις περιοχές συνεχίζεται η κακοκαιρία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Με τα φαινόμενα της κακοκαιρίας να υποχωρούν και να περιορίζονται με λιγότερη ένταση στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας θα κυλήσει η αυριανή ημέρα (Κυριακή 21/4), σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος η άνοιξη επιστρέφει με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 23 και 24 βαθμούς Κελσίου και τον αίθριο καιρό να επικρατεί.

Ενώ παρόμοιες συνθήκες θα συναντήσουμε και τις επόμενες ημέρες της νέας εβδομάδας.

«Σούβλισμα» από τα Μερομήνια: Έρχονται φλογερές θερμοκρασίες - Πως θα κάνουμε Πάσχα και Πρωτομαγιά

Καιρός: Αρκετοί εμπιστεύονται τα Μερομήνια, τα οποία ναι μεν δεν μπορούν να δώσουν ασφαλείς προβλέψεις, όμως αποτελούν για κάποιους εργαλείο παρατήρησης.

Οι πυρκαγιές που έκαψαν την Ελλάδα στις αρχές του Αυγούστου θόλωσαν το τοπίο για το πώς θα κυμανθεί ο Απρίλιος. Με επιφύλαξη, τον Απρίλιο θα σημειωθεί άνοδο της θερμοκρασίας, τουλάχιστον, κατά το τελευταίο δεκαήμερο με ισχυρούς, όμως, ανέμους.

1 έως 5 Μαΐου αέρας, ίσως βροχή. 6 έως 16 Μαΐου άστατος καιρός, βροχές, μπουρίνια με σφοδρούς ανέμους, ίσως και καταιγίδες. 17 έως 24 Μαΐου πιο ήπιος καιρός, με επιφύλαξη λόγω πυρκαγιών. 25 έως 31 Μαΐου βροχές και αέρας.

Απρίλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, 15-18 Απριλίου κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές. Τελευταίο δεκαήμερο του μήνα με σταδιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες σε Μακεδονία.

Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή πτώση στη συνέχεια και 17-26 Μαΐου υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Σημειώνεται ότι η μέθοδος για τα Μερομήνια είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share