Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Ψυχρό σοκ από τον Τάσο Αρνιακό: «Πολικός αεροχείμαρρος! Τα χιόνια σκάνε από…»

Ο μετεωρολόγος δίνει το στίγμα για τις επόμενες ημέρες

17 Απριλίου 2024 23:56
Ψυχρό σοκ από τον Τάσο Αρνιακό: «Πολικός αεροχείμαρρος! Τα χιόνια σκάνε από…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Τα πάνω-κάτω έρχονται τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, αφού η χώρα θα πάει από τα 30άρια στις σφοδρές καταιγίδες και τα χιόνια!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος προειδοποιεί για εισβολή βροχών από αύριο (18/4) στη χώρα, οι οποίες όμως θα κάτσουν για αρκετά 24ωρα και θα επεκταθούν κυρίως από την Παρασκευή έως και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με την ατυχή να πλήττεται για λίγες ώρες.

Χιόνια θα δούμε στα βόρεια ορεινά και πάλι, μετά από μέρες, ενώ ισχυροί θα είναι κατά τόπους οι άνεμοι. Μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου, με πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο δελτίο καιρού του ΑΝΤ1:

Άσχημη εξέλιξη από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Ανεμοστρόβιλοι και χιόνι εν όψει…»

Καιρός: Για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή (19/4), προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος, αναφέρει πως το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει χαλάζι, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και θυελλώδεις ανέμους. Την ίδια ώρα, 24ωρη «δίνη» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Σαρώνει ραγδαία τη χώρα - Ακόμη και χιόνια…»

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει αύριο Πέμπτη την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Στο γραφικό που ακολουθεί σημειώνουμε με το πορτοκαλί βέλος την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει αυτό το σύστημα χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων το οποίο στους χάρτες μας συμβολίζεται με το γράμμα “Χ”.

Το χρονικό διάστημα που εκτιμούμε ότι θα απασχολήσει τη χώρα μας τοποθετείται από το μεσημέρι περίπου της Παρασκευής και μέχρι περίπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια.

Ταυτόχρονα η αστάθεια που θα συνοδεύει αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι ικανή να δημιουργήσει τον ακραίο καιρό, που σημαίνει ότι είναι δυνατόν τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, έντονους κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, θυελλώδεις ανέμους.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτά τα τμήματα που μόλις επισημάναμε βάζουμε έναν παράγοντα κινδύνου ακόμη πιο αυξημένο σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις. Εκεί δίνουμε μια παραπάνω βαρύτητα διότι οι θάλασσές μας εμφανίζονται πιο θερμές από το κανονικό της εποχής γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια και θερμότητα παραπάνω το εν λόγω κύμα κακοκαιρίας.

Στο γράφημα που ακολουθεί σημειώνονται με πορτοκαλί κύκλο οι περιοχές που εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – πλημμυρικά επεισόδια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share