Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σπαράζει η μητέρα της Κυριακής - «Το νινάκι μου περιμένει δικαίωση, έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου» (video)

«Παρακαλώ όλους να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του παιδιού μου»

17 Απριλίου 2024 12:13
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σπαράζει η μητέρα της Κυριακής - «Το νινάκι μου περιμένει δικαίωση, έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου» (video)
Από Εύη Κουρίδου

Δικαίωση αναζητά η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία έχασε τη ζωή της από μαχαιριές του πρώην συντρόφου της, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, η μητέρα της κοπέλας αναφέρει ότι: «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται, ώστε να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού μου. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση και τους παρακαλώ να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη της Κυριακής μου».

Μάλιστα, στη συνέχεια συγκλονίζει λέγοντας ότι η κόρης της περιμένει «δικαίωση». «Εύχομαι καμία άλλη μάνα στον κόσμο να μην περάσει αυτό που περνώ εγώ. Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου. Δε θα ησυχάσω ούτε εγώ ούτε η ψυχή της κόρης μου. Το νινάκι μου περιμένει δικαίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση της μητέρας έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση νέου βίντεο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή της γυναικοκτονίας μπροστά στον φρουρό του αστυνομικού τμήματος, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας εκφράζει τις αμφιβολίες της για τη λειτουργία της κάμερας και αν κατέγραφε μόνο όταν αντιλαμβανόταν κίνηση.

Άγιοι Ανάργυροι: Τρεις ψυχίατροι θα εξετάσουν τον δολοφόνο της Κυριακής

Η ώρα της αλήθειας έφθασε για τον δολοφόνο της Κυριακής καθώς με εντολή της 25ης ανακρίτριας θα εξεταστεί άμεσα από τρεις ψυχιάτρους οι οποίοι θα είναι εκείνοι που θα καταλήξουν στο συμπέρασμα αν πάσχει από τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που επικαλείται ή προσποιείται προκειμένου να πέσει στα «μαλακά».

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τα πρώτα λόγια του δολοφόνου της Κυριακής μέσα από τον Κορυδαλλό - «Την αγαπώ, δε θυμάμαι τι έγινε…»

Οι τρεις ψυχίατροι είναι ο διορισμένος πραγματογνώμονας από τη δικαστική λειτουργό και μέχρι στιγμής δύο τεχνικοί σύμβουλοι – από την πλευρά της μητέρας και του πατέρα της άτυχης κοπέλας .

Μέχρι στιγμής όσοι ψυχίατροι τον έχουν δει έκαναν λόγο για ένα χειριστικό άτομο με επιλεκτική αμνησία, ο οποίος επιμένει μέχρι και σήμερα ότι δεν θυμάται τίποτα για το έγκλημα.

Παράλληλα η πλευρά της μητέρας ζητά από την ανακρίτρια δύο πράγματα:

– Να κατασχεθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής και να διερευνηθεί αν έχει γίνει νοθεία και έχουν παραλειφθεί κρίσιμα λεπτά από το μοιραίο βράδυ τη στιγμή του εγκλήματος. Η ελληνική αστυνομία με ανακοίνωσή της, την Δευτέρα επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μοντάζ και ότι η κάμερα του αστυνομικού τμήματος καταγράφει όταν υπάρχει κίνηση.

– Να διωχθούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως οι υπαίτιοι το βράδυ της δολοφονίας δείχνοντας έτσι τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν με ασύλληπτα και εγκληματικά λάθη την υπόθεση της κοπέλας.

Στο βίντεο έξω από το αστυνομικό τμήμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλα γίνονται μπροστά στα μάτια του φρουρού ο οποίος βγαίνει από το κουβούκλιο τη στιγμή που ο δολοφόνος έχει ρίξει την 5η μαχαιριά. Τον αφοπλίζει τη στιγμή που πάει να ρίξει την 6η μαχαιριά αλλά για την άτυχη Κυριακή, που βρίσκεται πεσμένη στο δρόμο είναι αργά καθώς ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά πεθαίνει.
Ο φίλος της είναι εκείνος που ειδοποιεί τις αστυνομικίνες οι οποίες κατεβαίνουν στο δρόμο.

Έξι αστυνομικοί θα δώσουν πρώτα τις έγγραφες εξηγήσεις τους στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που έχει διαταχθεί με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ παράλληλα «τρέχει» και η προκαταρκτική έρευνα για τις ποινικές ευθύνες των έξι αστυνομικών, η οποία διενεργείται με εντολή του Εισαγγελέα.

Από την πλευρά τους πάντως οι γονείς της Κυριακής έχουν σκοπό να κινηθούν εναντίον τους τόσο με μηνύσεις όσο και με αγωγές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share