Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Απέραντη θλίψη για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι: «Ο μισθός του Αγαθάγγελου ήταν γύρω στα 900 ευρώ»

«Η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια και αφήνει τους αστυνομικούς να κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουν»

17 Απριλίου 2024 11:12
Απέραντη θλίψη για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι: «Ο μισθός του Αγαθάγγελου ήταν γύρω στα 900 ευρώ»
Από Εύη Κουρίδου

Αφυπνίζουν τα λόγια του γενικού γραμματέα ειδικών φρουρών, Στράτου Μαυροειδάκου, με αφορμή τον τραγικό θάνατο που βρήκε ένας αστυνομικός στην κατάρρευση κτηρίου στο Πασαλιμάνι.

«Η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια και αφήνει τους αστυνομικούς να κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουν», είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, μια ημέρα μετά τον τραγικό θάνατο του Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι «ο μισθός του Αγαθάγγελου ήταν γύρω στα 900 ευρώ και δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα. Πολλοί συνάδελφοί του για να επιβιώσουν κάνουν δυο και τρεις δουλειές. Ο συγκριμένος, όπως είπε ο πατέρας του, έχει δουλέψει παλιότερα ως delivery».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «για να επιβιώσει ένας αστυνομικός με 900 ευρώ και πολλές φορές όταν είναι παιδιά από την επαρχία, που δεν έχουν εδώ σπίτια και έρχονται για να προσφέρουν στην ελληνική αστυνομία με ενοίκια και καθημερινότητα, αυτά τα παιδιά μετά τις 5-6 του μήνα δεν μπορούν να αντέξουν».

Σε ερώτηση για το αν ο ειδικοί φρουροί παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους αστυνομικούς απάντησε ότι: «οι ειδικοί φρουροί και οι αστυνομικοί που προέρχονται από ειδικούς φρουρούς έχουν άλλα μισθολογικά κλιμάκια, δηλαδή παίρνουν γύρω στα 15% – 20% λιγότερα».

Επιπλέον, ανέφερε πως: «πολλές φορές δε βγάζουν το κράνος για να μην τους αναγνωρίσουν. Δηλαδή όταν σας φέρνει εσάς την πίτσα δε θέλει να δείτε τα χαρακτηριστικά του, γιατί μετά μπορεί να τον δείτε στη μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ».

Εννέα οι συλλήψεις για την κατάρρευση κτηρίου - Ποιος ήταν ο 31χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησαν οι Αρχές, για τη χθεσινή (16/4) τραγωδία στο Πασαλιμάνι, με την κατάρρευση διώροφης κατοικίας και τον θάνατο ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτηρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, για το ιδιωτικό κτήριο είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

Τραγωδία στο Πασαλιμάνι: Ποιος ήταν ο 31χρονος αστυνομικός

Η τραγωδία στο Πασαλιμάνι με τον θάνατο του 31χρονου ειδικού φρουρού, Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου, έβγαλε στην επιφάνεια τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, αφού οι χαμηλοί μισθοί οδηγούν πολλούς από αυτούς να αναζητούν συμπληρωματικό μεροκάματο.

Ο 31χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι

Ο άτυχος αστυνομικός εργαζόταν ως οδηγός σε φορτηγό και ήταν έξω από το κτήριο της οδού Νεωρίων όταν αυτό κατέρρευσε, με τα μπάζα να καταπλακώνουν το όχημα και τον ίδιο να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Ο Αγαθάγγελος από τα Γρεβενά είχε έρθει στην Αθήνα το 2019 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και τα τελευταία χρόνια έκανε μεροκάματα όπου μπορούσε, προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Παλαιότερα, μάλιστα, εργαζόταν ως ντελιβεράς, και είχε τροχαίο ατύχημα ενώ εργαζόταν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share