Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Δυστυχώς: Ο Τάσος Αρνιακός ανακοίνωσε αυτό που όλοι φοβόμασταν για τον καιρό!

Άσχημα τα νέα!

15 Απριλίου 2024 22:19
Δυστυχώς: Ο Τάσος Αρνιακός ανακοίνωσε αυτό που όλοι φοβόμασταν για τον καιρό!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Καιρός: Αλλάζει άρδην εικόνα τις επόμενες ώρες σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέλυσε τα δεδομένα του καιρού τονίζοντας πως από την Τρίτη (16/04) αναμένεται να σημειωθεί ισχυρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες.

Μάλιστα οι καταιγίδες αυτές αναμένεται, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, να συνοδευτούν και από σκόνη, κάτι που θα φέρει λάσπες σε πολλές περιοχές της χώρας. Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα; Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Τα Μερομήνια το φωνάζουν: «Σφραγίστηκε ο καιρός του Πάσχα…»

Μερομήνια 2024: Το Πάσχα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, συνεπώς θα υπάρξουν και οι πρώτες προβλέψεις μετεωρολόγων για τον καιρό των ημερών εκείνων. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που εμπιστεύονται και τα Μερομήνια.

Τα μερομήνια λοιπόν αναφέρουν πως την πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και υψηλές θερμοκρασίες, με πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Τι προβλέπουν τα μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι

Ιούνιος 2024

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Καύσωνας εν όψει

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Τι είναι τα μερομήνια και πώς υπολογίζονται

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Μας δείχνουν τον καιρό που θα κάνει στην περιοχή από όπου γίνεται η παρατήρηση δηλαδή άλλο καιρό έχει ο Έβρος άλλο η Κόρινθος. Οι άνθρωποι της υπαίθρου διατήρησαν από γενιά σε γενιά και για χιλιάδες χρόνια την πρακτική γνώση της μελέτης και πρόγνωσης του καιρού.

Εξετάζοντας συστηματικά κάποια φυσικά φαινόμενα ή «σημάδια» στον ουρανό, μπορούσαν να μαντέψουν ή να «δουν» τα Μερομήνια, δηλαδή ν’ αποκωδικοποιήσουν τον καιρό ολόκληρου του επόμενου έτους. Τα Μερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share