Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Έλληνες preppers είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή καταστροφή - Μετατρέπουν τα σπίτια τους σε καταφύγια

Έτοιμοι για όλα!

12 Απριλίου 2024 13:08
Έλληνες preppers είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή καταστροφή - Μετατρέπουν τα σπίτια τους σε καταφύγια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία» επικεντρώθηκε σε μια άγνωστη ομάδα Ελλήνων που προετοιμάζονται για καθε πιθανή καταστροφή και απειλή.

Τα άτομα που απαρτίζουν αυτήν την ομάδα ονομάζονται preppers.

«Ο prepper είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος προετοιμάζεται να ζήσει μια κατάσταση που ξεφεύγει από την κανονική. Prepper είναι ο στρατός, προετοιμάζεται συνέχεια. Prepper είναι ο αθλητής, προετοιμάζεται συνέχεια με την ευρεία έννοια του όρου», ανέφερε μέλος των preppers μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνωμοσιολογίες.

Δείτε επίσης: Κρήτη: «Παππού, ήθελες αγοράκι;» - 60χρονος ζητά να τον σκοτώσουν από το να επιστρέψει στη φυλακή

Άλλος prepper, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Μιχάλης Καλογεράκης, έδειξε στην κάμερα της εκπομπής πώς έχει προετοιμάσει ένα ολόκληρο σπίτι για να επιβιώσει σε δύσκολες καταστάσεις.

«Είμαι έτοιμος για μια καταστροφή εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω από 30 χρόνια. Αυτό το σπίτι είναι 30 χρόνια αυτόνομο ενεργειακά, που είναι βασικός παράγοντας για να αντιμετωπίσεις μια καταστροφή», εξήγησε.

Αν και τόνισε ότι υπάρχει κόσμος που τον χαρακτηρίζει «ψεκασμένο», ο ίδιος δηλώνει πως θεωρεί καλό να είναι έτοιμος για κάθε είδους καταστροφή.

Ο prepper που μετέτρεψε το σπίτι του σε πυρηνικό καταφύγιο

Ο Μιχάλης Καλογεράκης έχει δημιουργήσει στο υπόγειο του σπιτιού του ένα αυτοσχέδιο πυρηνικό καταφύγιο με τρόφιμα για πολλά χρόνια, νερό και προμήθειες για να επιβιώσει έως δύο χρόνια.

Ο ίδιος εξήγησε ότι όλο το σπίτι είναι θωρακισμένο με σίδερο για να το μετατρέψει σε κλωβό Φαραντέι.

«Έτσι αποτρέπουμε οποιουδήποτε είδους ακτινοβολία να περάσει μέσα», περιέγραψε, τονίζοντας ότι το σπίτι αντέχει ακόμα και σε χτύπημα πυραύλου.

Αναφερόμενος στα σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχει ένα καταφύγιο, είπε ότι είναι τα φάρμακα, ο οπλισμός και ένας μετρητής Γκάιγκερ για την ακτινοβολία.

Στο υπόγειό του ο Μιχάλης Καλογεράκης έχει δημιουργήσει και μια δεξαμενή με νερό για δύο χρόνια, ενώ έδειξε και πώς υποστηρίζεται ενεργειακά με φωτοβολταϊκά το επιχείρημά του.

Οι καταστροφές και τα σενάρια για τα οποία ετοιμάζονται οι preppers

Τι είναι, όμως, αυτό που τους τρομάζει και για ποιο σενάριο καταστροφής προετοιμάζονται;

Όπως εξήγησε ένας από αυτούς, ο μεγαλύτερός τους φόβος και κάτι για το οποίο έχει προετοιμαστεί είναι «η ολική καταστροφή, η... τέλεια καταιγίδα».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το επικίνδυνο κομβικό σημείο που μπορεί να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα, να έχεις ταυτόχρονα πυρκαγιές, σεισμούς, κοινωνικές αναταραχές και εισβολή από το εξωτερικό», δήλωσε.

«Το πιο ακραίο σενάριο είναι η περίπτωση πολέμου. Το απευκταίο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, βρισκόμαστε ήδη στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λίγοι δεν το γνωρίζουν», σχολίασε ένας άλλος Έλληνας prepper στην κάμερα της εκπομπής.

«Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή, έχω ετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά, ιδίως το υπόγειο», αποκάλυψε ο prepper από την Κρήτη.

Η προετοιμασία ενός prepper: «Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη»
Στη Μακρακώμη Φθιώτιδας ένας πρώην στρατιωτικός έχει δημιουργήσει κι αυτός ένα μικρό καταφύγιο για να επιβιώσει ο ίδιος και οι γύρω του. Όπως είπε, έχει εφόδια για έξι μήνες. «Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι έχει επενδύσει σε ένα καλό sleeping bag, καλά παπούτσια και κάλτσες, ενώ έχει διαμορφώσει για μια καταστροφή και το αυτοκίνητό του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share