Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Σήμα κινδύνου από τον Τάσο Αρνιακό: «Βίαιη μεταβολή! Χρειάζεται επιφυλακή...»

Ο μετεωρολόγος εκπέμπει «SOS» για την αλλαγή του καιρού

7 Απριλίου 2024 15:04
Σήμα κινδύνου από τον Τάσο Αρνιακό: «Βίαιη μεταβολή! Χρειάζεται επιφυλακή...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό για την απότομη αλλαγή του καιρού από σήμερα (7/4) το μεσημέρι, με ραγδαία ενίσχυση των ανέμων.

Ο μετεωρολόγος επεσήμανε πως έρχονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, ενώ οι βοριάδες των 8 και 9 μποφόρ θα χρειαστούν πολύ προσοχή για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών, που ήδη έχουν αρχίσει να κατακαίνε μεγάλο μέρος της χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

«Γκρι μοτίβο» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Κακοκαιρία εξπρες φέρνει μέχρι και χαλάζι από...»

Καιρός: Ανοιξιάτικη είναι η μέρα σήμερα στη χώρα, ωστόσο από το απόγευμα θα ξεκινήσει μεταβολή του καιρού, με βροχές και ενίσχυση των βοριάδων, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Πού αναμένονται βροχές

Συγκεκριμένα, βροχές θα σημειωθούν πρώτα προς τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και προς το βράδυ και στην περιοχή της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της Εύβοιας αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Παράλληλα, οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και σταδιακά θα ενισχυθούν στο Αιγαίο προσεγγίζοντας εντάσεις κοντά στα 6-7 μποφόρ. Ωστόσο, ο υδράργυρος επιμένει και σήμερα σε υψηλές τιμές, στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Με την ευκαιρία, δείτε που άγγιξε η θερμοκρασία και ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου!

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική η ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές και προς το απόγευμα και μέσα στη νύχτα θα υπάρξουν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με πολύ δυνατούς βοριάδες μέσα στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στη συνέχεια όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι.

Δείτε ολόκληρη την πρόγνωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share