Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

Προάγγελος ανατροπής ο Σάκης Αρναούτογλου: «Κάτι πάει να αλλάξει στις 12 και 13 Απριλίου...»

«Η αφρικανική σκόνη μετακομίζει προς...»

2 Απριλίου 2024 23:54
Προάγγελος ανατροπής ο Σάκης Αρναούτογλου: «Κάτι πάει να αλλάξει στις 12 και 13 Απριλίου...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς βροχές και με πολύ ζέστη ο καιρός των επόμενων ωρών με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει ωστόσο ότι «κάτι πάει να αλλάξει στις 12 και 13 Απριλίου».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει από το πρωί της Τετάρτης θα έχουμε συννεφιές στα κεντρικά και τα βόρεια και νοτιότερα θα έχουμε μετά το μεσημέρι λιακάδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 23 βαθμούς στα κεντρικά, στους 17 με 23 στα βόρεια και στους 24 στα νότια. Στα ανατολικά ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 22 έως 23 βαθμούς και στα δυτικά θα αγγίξει τους 21.

Δείτε επίσης: Θοδωρής Κολυδάς: Τότε θα φύγει η αφρικανική σκόνη - Τι πρέπει να προσέχουμε (video)

Στην Αττική, θα έχουμε συννεφιά το πρωί και μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει συννεφιά και προς το βράδυ θα ανοίξει ο καιρός. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Την Πέμπτη θα έχουμε ήλιο παντού, όπως και την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει επίσης πολύ καλός.

Την Κυριακή θα υπάρχουν αραιές συννεφιές και ιδιαίτερα ανοιξιάτικος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τις 8 Απριλίου έως τις 10/4 θα έχουμε βροχές στα ανατολικά της Μεσογείου και από τις 11/4 αλλάζει το σκηνικό. Έτσι θα έχουμε, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, βροχές στα βόρεια της χώρας και στις 12/4 οι βροχές θα είναι πιο αξιόλογες στην κεντρική και την βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Έντονη ανησυχία: Ο Μάρτιος ήταν ο πιο θερμός της 15ετιας στη κεντρική και νότια Ελλάδα!

Καιρός: Ο πιο θερμός Μάρτιος από το 2010 στην κεντρική και νότια Ελλάδα ήταν ο φετινός σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) με την μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών του μήνα που πέρασε να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα σχεδόν στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Ο φετινός Μάρτιος χαρακτηρίστηκε από πολλές ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας και ήταν o πιο θερμός Μάρτιος σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Αιγαίου (εκτός της Κρήτης). Στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και 2.0 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, καταγράφηκαν μικρότερες αποκλίσεις, +1.6 °C.

Στη βόρεια Ελλάδα καταγράφηκε ο 9ος συνεχόμενος μήνας (από τον Ιούλιο 2023) που παρατηρούνται θετικές αποκλίσεις (και μάλιστα στους 4 μήνες με πολύ μεγάλες αποκλίσεις της τάξης των +2°C και πάνω). Στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, τα νησιά Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα συμπληρώθηκαν, επίσης εννέα συνεχόμενοι μήνες (από τον Ιούλιο 2023) που υπήρξαν θετικές αποκλίσεις (με λίγο μικρότερες τιμές από αυτές της Βόρειας Ελλάδας).

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Μάρτιο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Στο επόμενο γράφημα παρουσιάζεται η κατάταξη του μήνα Μαρτίου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας. Για την Κρήτη ήταν ο δεύτερος πιο θερμός Μάρτιος μετά το 2018, και για τη βόρεια και δυτική Ελλάδα ήταν ο τρίτος πιο θερμός Μάρτιος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share