Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Απόφαση «βόμβα» για τα super market - Ποια θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου

Μεγάλη έκπληξη από τα σουπερμάρκετ

12 Μαρτίου 2024 12:37
Απόφαση «βόμβα» για τα super market - Ποια θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και μεγαλώνει η συζήτηση για το αν θα ανοίγουν τελικά τα σούπερ μάρκετ σε Κυριακές και αργίες, ενώ εδώ και μερικά 24ωρα, υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με σκέψεις να ανοίξουν για λίγες ώρες και την Καθαρά Δευτέρα 2024, προκειμένου να διευκολύνουν τους καταναλωτές για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσημο στα Lidl: «Έσκασαν» τα ευχάριστα από την αλυσίδα!

Προς το παρόν, επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει. Όμως, τα Lidl δεν αποκλείεται να κάνουν την πρώτη κίνηση, δεδομένου ότι ήδη έχουν διευρύνει το ωράριό τους, αλλά και έχουν ανακοινώσει ότι σε ορισμένες περιοχές θα ανοίγουν κάθε Κυριακή αλλά και αργία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ισχύσει και την Καθαρά Δευτέρα, έτσι, οι εκδρομείς ειδικά εκτός Αττικής, να μπορέσουν να επισκεφτούν τα καταστήματα της Lidl που είναι στις τουριστικές περιοχές.
Από εκεί και πέρα, αναζητώντας τις ανακοινώσεις των σούπερ μάρκετ, διαπιστώνεται, ότι πέρσι το Market In είχε λειτουργήσει κανονικά -για λιγότερες ώρες- την περσινή Καθαρά Δευτέρα. Ειδικότερα, είχε ανακοινωθεί ότι πολλά καταστήματα ήταν ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα από τις 08:00 μέχρι τις 13:30. Μεταξύ αυτών ήταν και αρκετά καταστήματα στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο ΑΒ Βασιλόπουλος πάντως έχει ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστά τα σούπερ μάρκετ του την Καθαρά Δευτέρα 2024, με εξαίρεση δύο καταστήματα: Στην Σαντορίνη και στο Αεροδρόμιο.


Ο Σκλαβενίτης επίσης δεν θα λειτουργήσει.

Τι ισχύει με ανοιχτά μαγαζιά την Καθαρά Δευτέρα 2024

Τα εμπορικά καταστήματα δεν θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα.

Ανοιχτά θα είναι μεταξύ άλλων:

 • αρτοποιεία
 • οπωροπωλεία και καταστήματα μαναβικής
 • ιχθυοπωλεία
 • ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία και συναφή καταστήματα
 • Ανοιχτή η Βαρβάκειος

Τι ισχύει με τις λαϊκές αγορές
Η Βαρβάκειος αγορά θα λειτουργήσει από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής μέχρι αργά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Παράλληλα, η αγορά του Ρέντη θα είναι ανοιχτή από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Αυτοψία Σκρέκα σε σουπερμάρκετ την πρώτη ημέρα μείωσης τιμών -«Διαπιστώσαμε πτώση 15% στο βρεφικό γάλα»

Αυτοψία σε σουπερμάρκετ πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων κατά της ακρίβειας.

«Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση. Είναι μέτρα δραστικά, διαρθρωτικού χαρακτήρα και αποσκοπούν να διορθώσουν δομικές στρεβλώσεις στην αγορά, οι οποίες έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια. Ήδη, παρακολουθήσαμε και διαπιστώσαμε ότι στο βρεφικό γάλα οι τιμές στο ράφι έχουν μειωθεί κατά 15% τουλάχιστον. Θα προχωρήσουμε και θα διαπιστώσουμε εάν έχουν μειωθεί οι τιμές και στα υπόλοιπα προϊόντα», ανέφερε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στις κάμερες.

Διαβάστε επίσης: Ακρίβεια: Τα 3+1 μέτρα της κυβέρνησης για μειώσεις σε πάνω από 3.000 προϊόντα - Οι 108 μάρκες με πτώση στη μέση τιμή

«Οι κατηγορίες που περιμένουμε να μειωθούν οι τιμές είναι βασικές για το νοικοκυριό, αφορούν απορρυπαντικά, καθαριστικά, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες, προϊόντα έμμηνου ρύσεως», πρόσθεσε.

Αυτοψία σε σούπερμαρκετ από τον Κώστα Σκρέκα

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση που υποχρεώνει τους προμηθευτές να μειώσουν κατά 30% τις προσφορές προς τις εταιρείες λιανεμπορίου, με την υποχρέωση να μειώσουν ισόποσα τις τιμές τιμοκαταλόγου, οδήγησε σε μειώσεις σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα (1.500 είχαν φτάσει στο ΥΠΑΝ έως την ώρα έναρξης του Υπουργικού Συμβουλίου). Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν γενικά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά ρούχων, απορρυπαντικά πιάτων, καθαριστικά επιφανειών παντός είδους, χλωρίνες) και προϊόντα προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν και conditioner, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, βρεφικές και παιδικές πάνες). Η μεταρρύθμιση έχει επιφέρει σημαντική μέση μείωση τιμών τιμοκαταλόγου στις επτά κατηγορίες προϊόντων. Συγκεκριμένα, στις βρεφικές και παιδικές πάνες η μέση μείωση τιμής είναι 18,1%, στα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα και τα conditioner 17%, στις οδοντόκρεμες 15,1%, στα απορρυπαντικά ρούχων 15,6%, στα απορρυπαντικά πιάτων 16%, στα καθαριστικά παντός είδους 15,8% και στα σαπούνια 12,7%.

Μέση μείωση τιμών τιμοκαταλόγου ανά κατηγορία προϊόντος:

Κατηγορία προϊόντος Μέση μείωση

 • Βρεφικές και παιδικές πάνες -18,1%
 • Σαμπουάν, αφρόλουτρα και conditioner -17,0%
 • Απορρυπαντικά πιάτων -16,0%
 • Καθαριστικά παντός είδους -15,8%
 • Απορρυπαντικά ρούχων -15,6%
 • Οδοντόκρεμες -15,1%
 • Σαπούνια -12,7%

Το όφελος όμως για τους καταναλωτές θα εξαρτηθεί από την πολιτική των προσφορών και των εκπτώσεων που θα ακολουθήσουν οι προμηθευτές από δω και στο εξής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share