Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

«SOS» ξανά από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής - Ποιο μη εγκεκριμένο συστατικό ανιχνεύτηκε

Για ποιο πρόκειται

7 Μαρτίου 2024 18:09
«SOS» ξανά από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής - Ποιο μη εγκεκριμένο συστατικό ανιχνεύτηκε
pixabay.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη διακίνηση και διάθεση σε ακόμη ένα συμπλήρωμα διατροφής, απαγόρευσε ο ΕΟΦ, γιατί περιέχει ένα μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, πρόκειται για το προϊόν Hiro Lab NMN NAD+BOOSTER 15g της εταιρείας Muscle Power Marcin Szczepanik. Η εταιρεία του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής, εδρεύει στην Πολωνία.

Συμπλήρωμα διατροφής: Τι εντοπίστηκε

Το μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό που εντοπίστηκε σε αυτό, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, λέγεται nicotinamide mononucleotide (NMN).Η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την Πολωνία. Να σημειωθεί ότι το προϊόν δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ. Πλέον, οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται να εφαρμόσουν την απόφαση του ΕΟΦ.

συμπληρωμα-διατροφησ-7-3
pixabay.com

Έκτακτο «SOS» από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί κρέμες προσώπου από πασίγνωστη εταιρεία καλλυντικών

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό προϊόν της εταιρίας καλλυντικών Glow Era. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις κρέμες προσώπου «STEM CELLS REVOLUTION TOTAL REGENERATING CREAM» και «Glow Era ANTI-AGEING DAY CREAM».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, στις επισημάνσεις των προϊόντων δεν αναγράφεται συγκεκριμένο συστατικό. Παράλληλα, «καμπανάκι» ΕΟΦ για φάρμακα της αρθρίτιδας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο - «Δεν είναι εγγεγραμμένα»

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Την ανάκληση της παρτίδας 36222 του καλλυντικού προϊόντος ‘Glow Era STEM CELLS REVOLUTION TOTAL REGENERATING CREAM’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως προς τον έλεγχο του συστατικού ‘Hexyl cinnamaldehyde’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή του βρέθηκε να υπερβαίνει το ποσοστό του 0,001%. Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό ‘Phenoxyethanol’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Την ανάκληση της παρτίδας 36222 του καλλυντικού προϊόντος ‘Glow Era ANTI-AGEING DAY CREAM’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως 2 προς την περιεκτικότητα του συστατικού ‘Benzyl Alcohol’, το οποίο υπερβαίνει το όριο του 1,0%. Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό ‘Phenoxyethanol’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Η εταιρεία που κυκλοφορεί τα εν λόγω προϊόντα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share