Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Μεσολόγγι: «Αρχαιοκαπηλία πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη»

Είναι πολλά τα μυστικά που κρύβονται στο βάλτο

5 Μαρτίου 2024 14:41
Μεσολόγγι: «Αρχαιοκαπηλία πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Βόμβες» για τη δολοφονία στο Μεσολόγγι από τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλης, ο οποίος μιλώντας στο STAR έκανε λόγο για κυκλώματα πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Έχει ήδη προφυλακιστεί ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που βρισκόταν με τον Μπάμπη, ο οποίος ωστόσο όχι μόνο δεν έχει ομολογήσει αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην πει... λέξη, σαν να δείχνει φοβισμένος.

Παράλληλα: Έγκλημα στη Νίκαια: «Συγχώρεσέ με Στέλιο» - Ξέσπασε σε λυγμούς η πεθερά του 40χρονου που δολοφονήθηκε

Συγκεκριμένα, καλεσμένος στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Γιώργος Τσούκαλης αναφέρθηκε στην αινιγματική ανάρτηση που έκανε στα social media και συζητήθηκε πολύ έντονα, καθώς άφηνε να εννοηθεί ότι κάποιος δε λέει την αλήθεια για την πολύκροτη υπόθεση, κάποιος γνωρίζει πράγματα τα οποία δεν λέει.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, τον οποίο έχει προσλάβει η οικογένεια Κούτσικου, ανέφερε πως πίσω από τη δολοφονία δεν βρίσκονται οικονομικά κίνητρα, λόγω δηλαδή των δανεικών 17.000 του Μπάμπη στον κρεοπώλη αλλά «αξιόποινες ποινικές πράξεις και μάλιστα πολύ σοβαρές».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από το πάνελ για αρχαιοκαπηλία είπε «μεταξύ άλλων», ενώ για ακόμη μια φορά «έδειξε» πρόσωπο που παίζει κομβικό ρόλο στις έρευνες υπογραμμίζοντας σκωπτικά πως «κάποιος μου λέει ψέματα...».

Γιατί η ΕΛΑΣ δεν κλείνει την υπόθεση

Το θρίλερ της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου δείχνει πως θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν κλείνει την υπόθεση, όντας ωστόσο πεπεισμένη πως έχει στα χέρια της τον δολοφόνο.

Η ανακρίτρια έχει δώσει εντολή να συνεχιστούν οι έρευνες για την καραμπίνα, υποστηρίζοντας το αίτημα της οικογένειας Κούτσικου, παρουσία και του εκπαιδευμένου σκύλου που εντόπισε τη σορό.

Η συγκεκριμένη ομάδα έρευνας, συνεπικουρούμενη από κάτοικο με βάρκα και ειδικό μηχάνημα που σκανάρει τον βυθό, συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή «Λυόμενα» και σε κανάλι όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κρεοπώλης πέταξε το όπλο.

Η έρευνα εστιάζεται στο εν λόγω σημείο καθώς εκεί αποκαλύφθηκε το στίγμα από το κινητό του Μπάμπη όσο βρισκόταν στα χέρια του κρεοπώλη, μετά τη δολοφονία του. Παράλληλα, σε πολύ μικρή απόσταση από το ίδιο σημείο βρίσκεται και το σπίτι του 36χρονου με τον οποίο ο κρεοπώλης αντάλλαξε μηνύματα τη βραδιά της δολοφονίας.

Είχε λογαριασμούς στο εξωτερικό ο Μπάμπης

Τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του Μπάμπη Κούτσικου σε χώρες της Ευρώπης, αναμένεται να ζητήσει τις επόμενες ημέρες η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, οι Αρχές εκτιμούν πως θα προκύψουν καθοριστικά στοιχεία για την υπόθεση, μετά τη διαπίστωση πως ο δολοφονηθείς είχε καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς είχε εργαστεί στην Ιταλία, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες εκτός Ε.Ε. όπως η Βραζιλία και το Ουζμπεκιστάν.

Από τις κινήσεις των λογαριασμών ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα πρόσωπα τα οποία είχαν δοσοληψίες με τον 31χρονο και έτσι η Δικαιοσύνη θα μπορέσει να διερευνήσει εάν , εκτός από τον κρεοπώλη που έχει προφυλακιστεί, υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του.

Μέχρι στιγμής η έρευνα έχει δείξει ότι στους λογαριασμούς του Μπάμπη Κούτσικου σε ευρωπαϊκές χώρες δεν κατατίθετο μόνο ο μισθός του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, αλλά μέσω αυτών στέλνονταν χρήματα στην Ελλάδα. Μια από αυτές τις συναλλαγές αφορούσε το ποσό της τάξεως των 4.000 ευρώ που είχε δανείσει στον ξάδελφο του 51χρονου κρεοπώλη.

Η έρευνα θεωρήθηκε απαραίτητη μετά την ανάκτηση από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μηνυμάτων που δείχνουν ότι ο Μπάμπης και ο κατηγορούμενος κρεοπώλης μιλούσαν επί μήνες με τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα με θέμα την αναζήτηση αρχαίων τάφων, θησαυρών με λίρες και χρυσών αντικειμένων.

Μεσολόγγι: «Άλλοι έχουν σκοτώσει τον Μπάμπη, δεν πήρε εντολή ο κρεοπώλης για δολοφονία» - Το κίνητρο και ο ρόλος των αρχαιοκάπηλων (video)

Σε σενάριο αρχίζει και καταλήγει η εμπλοκή κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Από τις εξαντλητικές έρευνες των Αρχών ασφαλείας του Μεσολογγίου δεν έχει προκύψει ότι πήρε εντολή ο 50χρονος κρεοπώλης να εκτελέσει τον 31χρονο, για να του κλείσει το στόμα επειδή κάτι δήθεν επιβαρυντικό γνώριζε για κάποιο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων- κι ας υφίσταται τέτοιο κύκλωμα που «λυμαίνεται» τον κάμπο του Ευηνοχωρίου, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Οι διωκτικές Αρχές έχουν εντοπίσει τα άτομα του κυκλώματος στο Αγρίνιο, το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι, που πράγματι είχαν επαφές με το θύμα και τον φερόμενο ως δολοφόνο του, κρεοπώλη, όμως η αρχαιοκαπηλία λογίζεται μόνο ως παράπλευρη, παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν έχει σχέση με το κίνητρο του στυγερού εγκλήματος της 4ης Ιανουαρίου στον βάλτο του Ευηνοχωρίου.

Ως κίνητρο οι αστυνομικές Αρχές εξακολουθούν να πιθανολογούν ότι είναι τα δανεικά που δεν επέστρεφε ο 50χρονος στον Μπάμπη, τα οποία λίγες μέρες πριν τον φόνο ζητούσε το θύμα με επιτακτικό, αν όχι και απειλητικό τρόπο, γι’ αυτό και ο κρεοπώλης αποφάσισε να τον βγάλει από τη μέση.

Την ανωτέρω ισχυρή εκδοχή ασπάζεται και ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που μάλιστα χθες επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, συνεργαζόμενος με την οικογένεια του Μπάμπη και δίνοντας συνέχεια στη δική του έρευνα:

«Δεν φαίνεται να συσχετίζεται η έντονη δράση αρχαιοκάπηλων στην Αιτωλοακαρνανία με τον φόνο του Μπάμπη από τα στοιχεία που κι εγώ έχω συλλέξει. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι μέγα πρόβλημα η ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων, γιατί δρουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα στο παρελθόν στον ίδιο νομό, όπως είναι γνωστό, φρόντισαν να κλείσουν τα στόματα δύο αθώων κτηνοτρόφων».

Εξάλλου, ανώτατη αστυνομική πηγή, μιλώντας στην «Π» χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός ότι συνελήφθη ο αλβανικής καταγωγής 36χρονος ενόσω έτρεχαν οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για τον φόνο του Μπάμπη:

«Οι θεσσαλονικείς συνάδελφοι είχαν την πληροφορία και εντόπισαν τον 36χρονο στην Αθήνα, έχοντας σχετική πληροφορία για την αρχαιοκαπηλική δραστηριότητά του, σε χρόνο που προηγείτο της ημερομηνίας του φόνου. Ενώ από τις λεπτομερείς έρευνες δεν προέκυψε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε επαφές με τον Μπάμπη και τον κατηγορούμενο κρεοπώλη, άσχετα αν δράστης και θύμα ενδιαφέρονταν για αρχαιολογικά ευρήματα…».

Κοντολογίς, οι Αρχές ασφαλείας Μεσολογγίου ευελπιστούν ότι μόλις ο κρεοπώλης βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας για δεύτερη φορά, (ίσως και εντός της εβδομάδος, εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο βαλλιστικός έλεγχος των δύο καραμπινών που βρέθηκαν στο σπίτι του), υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων σε βάρος του θ’ αναγκαστεί να ομολογήσει τα πάντα.

«Μας λέει με τρόπο πως άλλοι σκότωσαν τον Μπάμπη»

Βάσιμες ενδείξεις ότι μέρος των χρημάτων του Μπάμπη Κούτσικου διαχειριζόταν ο 50χρονος κρεοπώλης, που τελικό προορισμό είχαν άλλα πρόσωπα, διαθέτουν στα χέρια του οι Αρχές και οι αξιωματικοί που ερευνούν τη δολοφονία στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real, οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα μετά από πληροφορίες που έφτασαν στα «χέρια» τους και σύμφωνα με αυτές «και άλλα πρόσωπα μέσω του κρεοπώλη έλαβαν χρήματα, τα οποία είτε αδυνατούσαν να επιστρέψουν, είτε αρνούνταν να το πράξουν».

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, ίσως έχει βάσει ο ισχυρισμός του κρεοπώλη ότι «εγώ είχα δανειστεί 1000 ευρώ τον Σεπτέμβρη και του τα επέστεψα όλα στο χέρι, τα 6500 μετά τον Δεκαπενταύγουστο και τα 1000 ευρώ στις γιορτές των Χριστουγέννων». Το ίδιο το θύμα, όμως, μιλώντας στην μητέρα του είχε πει πως του είχε «φάει» 17.000 ευρώ «και δεν μου τα επιστρέφει».

Υπενθυμίζεται πως ο κρεοπώλης αρνείται τα πάντα, γεγονός που έχει προκαλέσει εντύπωση στις Αρχές, παρά τις πολύωρες ανακρίσεις με αξιωματικό να αναφέρει στη Real «συμπεριφέρεται σαν να μας λέει πως 'εγώ ήμουν το δόλωμα, απλώς τον παγίδεψα, άλλοι τον έφαγαν' χωρίς όμως να μας το πει από φόβο για την ζωή του». Επίσης αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πού ξόδευε τα χρήματα τα οποία δανειζόταν ο 50χρονος από το θύμα.

Αυτοί είναι οι δυο άγνωστοι-γνωστοί φίλοι του Μπάμπη

Στα σενάρια για παράνομες δραστηριότητες που αφορούν σε κυνήγι χαμένου θησαυρού στο Μεσολόγγι και περιπλέκουν τον γρίφο για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε το «Φως στο Τούνελ».

Ένα κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας το οποίο λυμαινόταν στην περιοχή έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Έπειτα από έρευνα της εκπομπής προέκυψαν μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για τη δολοφονία του Μπάμπη που αφορούν δύο πρόσωπα.

Το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό, τα οποία φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα αλλά και να έψαχναν μαζί με ειδικά μηχανήματα για κάτι πολύτιμο στην περιοχή του Μεσολογγίου. Την εικόνα αυτή έδωσε στις Αρχές ο φερόμενος ως δράστης.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι «εδώ και δυο χρόνια σε συζητήσεις μας , ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι στην περιοχή κοντά στα ΤΕΙ σε μια εκκλησία το όνομα της οποίας δεν θυμάμαι, με μηχάνημα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share