Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Νέα Σμύρνη: Με αστυνομική προστασία ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα - «Είχαμε δεχθεί απειλές...»

Η ευχαριστήρια επιστολή του ζευγαριού για «τη διακριτική τους παρουσία»

4 Μαρτίου 2024 17:58
Νέα Σμύρνη: Με αστυνομική προστασία ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα - «Είχαμε δεχθεί απειλές...»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αστυνομική προστασία τελέστηκε το Σάββατο (2/3) στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη χώρα, καθώς, όπως αναφέρει το ζευγάρι, «είχε δεχθεί απειλές»

Το ζευγάρι έστειλε σήμερα, Δευτέρα, ευχαριστήρια επιστολή στην ελληνική αστυνομία για την «βοήθεια» και την «διακριτική παρουσία» της στον γάμο τους. Οι δύο άνδρες παντρεύτηκαν σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, παρουσία και των τριών παιδιών τους.

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης ανέφεραν ότι δέχονταν απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα και έκριναν σκόπιμο να ζητήσουν την βοήθεια της αστυνομίας.

«Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες στον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής καθώς και στους έμπειρους και ευγενικούς αστυνομικούς που μας κάλυψαν σε όλη την τελετή και μετά από αυτή» αναφέρει το ζευγάρι στην επιστολή του.

«Τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή»

Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κώστας Αναγνωστόπουλος, που τέλεσε τον γάμο μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNews, σημειώνοντας πως η διαδικασία ήταν ίδια με αυτή του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού. «Δεν αλλάζει κάτι στα χαρτιά. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο».

Σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο μας, δηλαδή ο πολιτικός γάμος είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση».

Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαν τον γάμο τους, τους υποδεχτήκαμε. Μετά συνεχίστηκε η διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share