Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Έγινε η αρχή: Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού - Είναι μαζί 20 χρόνια, έχουν 3 παιδιά

Ο Σταύρος και ο Δημήτρης επιτέλους παντρεύτηκαν, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου

3 Μαρτίου 2024 14:29
Έγινε η αρχή: Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού - Είναι μαζί 20 χρόνια, έχουν 3 παιδιά
Από Εύη Κουρίδου

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στην Ελλάδα που παντρεύτηκε, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Μετά από 20 χρόνια σχέσης, ο γάμος τους έγινε χθες, Σάββατο (2/3), στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Το ζευγάρι έχει αγοράσει σπίτι από κοινού και έχει τρία παιδιά.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης είχε πει ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτριου.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα. Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί», είχε πει.

Δείτε επίσης: Ετοιμάζει τις βέρες ο Τάιλερ Μακμπέθ: «Το καλοκαίρι θα παντρευτούμε με τον Στέφανο Κασσελάκη στην Ελλάδα» (video)

Η αγγελία του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού

Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής.

Η αγγελία γάμου του πρώτου ομόφυλου ζευγαριού που παντρεύτηκε στην Ελλάδα

Ξέσπασμα Βάσιας Τριφύλλη για Μητροπολίτη Σεραφείμ: «Είναι πολύ μ@λ@κ@ς... Θεέ μου συγχώρεσέ με» (video)

Σε συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, η Βάσια Τριφύλλη σχολίασε ιδιαίτερα επικριτικά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ πάνω στο θέμα.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Γεια σου», η ηθοποιός τόνισε: «Ο πυρήνας της ελληνικής οικογένειας δεν είναι δυνατόν να αλλάξει με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, γιατί είναι η παλαιότερη των Ευρωπαίων πολιτών».

Για την υιοθεσία της κόρης της, ανέφερε: «Όταν αποφάσισα να υιοθετήσω το παιδί μου, άκουσα όλα τα "δεν μπορώ". Τι άλλο να πουν; Ότι είμαι λεσβία; Ότι είμαι ομοφυλόφιλη; Το να αγαπάς το παιδί σου δεν είναι το πιο σημαντικό;».

Διαβάστε επίσης: Συγκινεί η Βάσια Τριφύλλη: «Μου είπαν ότι δεν μπορώ να πάρω παιδί επειδή έχω καρκίνο και θα το κολλήσω»

Τέλος, ξέσπασε κατά των δηλώσεων του Μητροπολίτη Σεραφείμ, που απαγόρευσε στους βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Α, είναι πολύ μα…κας. Θεέ μου, συγχώρεσέ με για τον ιερέα σου. Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος σώφρων και ιερέας να κάνει τέτοια ηλίθια απαγόρευση. Εν ονόματι ποιου; Του Θεού;», είπε η Βάσια Τριφύλλη και τόνισε: «Η Εκκλησία θα έπρεπε να μη μιλάει και πολύ, γιατί έχει πολλούς ομοφυλόφιλους στους κόλπους της. Γνωρίζω και άλλους που είναι παντρεμένοι με παιδιά και ομοφυλόφιλοι».

Η εισήγηση του Μητροπολίτη

Στις 22 Φεβρουαρίου, συνήλθε έκτακτη Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Πειραιά με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών της ψήφισης του νόμου για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση. Έθεσε θέματα ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας μέσα από την εφαρμογή της woke ατζέντας, η οποία στοχεύει στην αποδόμηση του χριστιανικού δόγματος, ήθους και πολιτισμού.

Η διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε οδήγησε σε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο, οι βουλευτές που ψήφισαν ως «έννομο αγαθό την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και θεσμοθέτησαν την παρά φύσιν ασέλγειαν», θεωρούνται από την Εκκλησία ως «υπαιτίως συνεργοί του αρχεκάκου όφεως».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share