Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

Επιτέλους: Ο Τάσος Αρνιακός ανακοίνωσε για τον καιρό αυτό που όλοι περιμέναμε

Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες;

2 Μαρτίου 2024 21:14
Επιτέλους: Ο Τάσος Αρνιακός ανακοίνωσε για τον καιρό αυτό που όλοι περιμέναμε
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Μπορεί ο καιρός να μας ταλαιπώρεισαι με ζέστη αλλά και... ταυτόχρονες βροχές όμως η κατάσταση αλλάζει σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, αμέσως μετά το τέλος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην αλλαγή του καιρού, που θα είναι ωστόσο σταδιακή, με την Κυριακή να είναι μια εξαιρετική μέρα για αρκετές δραστηριότητες.

Τάσος Αρνιακός: Ο καιρός της Κυριακής (03/03) αναμένεται αν είναι ηλιόλουστος όλη την μέρα και μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με την θερμοκρασία να φλερτάρει με 20ρια. Ωστόσο αυτό θα κρατήσει για λίγο, αφού από την Δευτέρα ο καιρός χαλάει ξανά με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό στο παρακάτω βίντεο:

Τέλος εποχής από τα Μερομήνια: Περιμένουν όντως πυκνό χιόνι μέσα στον Μάρτιο;

Ο Μάρτιος θα είναι πιο «γλυκός» σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο αρκετό κρύο θα επανέλθει στις τελευταίες μέρες του σύμφωνα με τα Μερομήνια, αλλά όχι με βάση τους μετεωρολόγους που περιμένουν ψυχρή εισβολή μετά την Τσικνοπέμπτη.

Τα μερομήνια κάθε έτους προβλέπονται με βάση τις καιρικές συνθήκες του πρώτου δωδεκαήμερου του Αυγούστου.

Τι λένε τα Μερομήνια Μαρτίου 2024 σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών;

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του ογδόου φεγγαριού του έτους. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα στην αρχή φεγγαριών και αργότερα μηνών.

Μερομήνια Μάρτιος 2024: Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου μπαίνει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Τέλος εποχής από τα Μερομήνια: Περιμένουν όντως πυκνό χιόνι μέσα στον Μάρτιο;

Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη 7/3/2024

Στην αρχή του ο Μάρτιος είναι επιτέλους λίγο πιο ήπιος. Από 1 έως 14 Μαρτίου τα φαινόμενα είναι πιο αναμενόμενα και σε Εύβοια και Αθήνα θα συνεχίζονται οι βροχές και ο αέρας.

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα 18/3/2024

Στο δεύτερο μισό του Μαρτίου συνεχίζεται ο ήπιος καιρός, ενώ η Καθαρά Δευτέρα θα εορταστεί με ήλιο και κατά τόπους βροχές.

Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου 2024

Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου θα έχουμε άστατο καιρό στα ηπειρωτικά με ηλιοφάνεια σε γενικές γραμμές και φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Από 27 έως 31 Μαρτίου θα έχουμε κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και χιόνια στα βουνά, σε μεγάλα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share