Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απαράδεκτες δηλώσεις Βορίδη: «Πρέπει να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. Δεν έχουν καμία θέση»

Τα σχόλια δικά σας

2 Μαρτίου 2024 10:44
Απαράδεκτες δηλώσεις Βορίδη: «Πρέπει να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. Δεν έχουν καμία θέση»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάκης Βορίδης: Ενοχλημένος από τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη – Οι δηλώσεις που ξεσήκωσαν «θύελλα» αντιδράσεων.

Προκλητικός ο Μάκης Βορίδης, ζητά να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε ενοχλημένος επειδή γράφτηκαν τα ονόματα των θυμάτων από τα Τέμπη, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και… άναψε νέες «φωτιές» για το θέμα.

Μόλις χθες, Πέμπτη (29/2/24) φοιτητές ξαναέγραψαν τα ονόματα των θυμάτων από τα Τέμπη, μετά το πρόσφατο… σβήσιμό τους, που προκάλεσε αντιδράσεις. Σήμερα, πριν προλάβουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», είπε μεταξύ άλλων:

«Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί».

«Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστό Στρατιώτη […] Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό».

Ο κύριος Βορίδης έκανε ξεκάθαρο ότι «δεν πρέπει» να μείνουν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο συγκεκριμένο χώρο.

«Βεβαίως και δεν πρέπει να μείνουν εκεί τα ονόματα, πρέπει να σβηστούνε άμεσα» τόνισε.

Όσο για το δικαστικό κομμάτι της τραγωδίας των Τεμπών, ο κύριος Βορίδης τόνισε ότι «θα πρότεινα να συμφωνήσουμε όλοι οι πολιτικοί να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση ό,τι αφορά στις ενέργειες της δικαιοσύνης».

Για το μπάζωμα του σημείου που έγινε το δυστύχημα είπε ότι αυτό έγινε μόνο στη μία πλευρά. «Αν η συγκάλυψη ήταν ο σκοπός, μπάζωσαν μόνο δεξιά και δεν μπάζωσαν αριστερά»;

Άξια η προσπάθεια του Μάκη Βορίδη ο οποίος πρόσθεσε πως «δεν πρέπει» να μείνουν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο συγκεκριμένο χώρο και «φυσικά» πρέπει να σβηστούν. Και, μάλιστα, «άμεσα» πρέπει να σβηστούν.

Ο Μάκης Βορίδης δεν αρνείται πως θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ξεχωριστό μνημείο.

Ίσως να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα πως η αναγραφή των ονομάτων στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, μπροστά στο Κοινοβούλιο τους θυμίζει συνέχεια το έγκλημα και τις πολιτικές ευθύνες. Εννοείται πως δεν είναι ο χώρος του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά μπροστά από αυτόν, εκεί που περνούν οι τουρίστες και φωτογραφίζονται!

Ίσως αυτό να θέλει να αποφύγει ο υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλοντας να ξεχαστεί.

Εννοείται πως προσβάλλεις τη μνήμη των πεσόντων όταν το κράτος που φτιάχνεις δεν τιμά τη μνήμη τους!

Αυτές λοιπόν οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, όπως ήταν φυσικό ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και από τον απλό κόσμο...

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share