Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Πάμε, πάμε»: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη χιονοστιβάδα που σκότωσε τον Έλληνα σκιέρ στη Βουλγαρία - Η στιγμή που τον παρασύρει

Οι τελευταίες κινήσεις του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου

29 Φεβρουαρίου 2024 20:26
«Πάμε, πάμε»: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη χιονοστιβάδα που σκότωσε τον Έλληνα σκιέρ στη Βουλγαρία - Η στιγμή που τον παρασύρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα από την τηλεόραση του Mega, το οποίο προέρχεται από την κάμερα που κρατούσε ένα από τα μέλη της παρέας των Ελλήνων σκιέρ στο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας.

Σε αυτό, καταγράφονται οι τελευταίες κινήσεις του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου, η στιγμή που η παρέα παρασύρεται από τη φονική χιονοστιβάδα. Τις επόμενες ώρες, οι διασώστες έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν τον θάνατο του 36χρονου.

Οι Βούλγαροι διασώστες που έφτασαν στο σημείο προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στους Έλληνες σκιέρ, όπως αναφέρει το Mega. Υποστήριξαν ότι τα παιδιά παραβίασαν τη σήμανση και ότι δεν είχαν τηρήσει τους κανόνες και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Οι διασωθέντες όμως από την πρώτη στιγμή αρνούνται κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο φίλος του 36χρονου θύματος καταγγέλλει ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας, αλλά και καμία ειδοποίηση από το χιονοδρομικό κέντρο για την επικίνδυνη πλαγιά του Μπόροβιτς. Η σύζυγος του ενός εκ των τριών επιζώντων, είπε πως στο σημείο που προκλήθηκε η φονική χιονοστιβάδα ήταν μέρος πίστας που ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Βουλγαρία: «Αγαπούσε εκ γενετής τα βουνά» – Καθηλώνει ο πατέρας του σκιέρ που βρήκε τραγικό θάνατο από χιονοστιβάδα

«Αγαπούσε εκ γενετής τα βουνά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, και καθηλώνει ο πατέρας του σκιέρ που βρήκε τραγικό θάνατο από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία.

Ο άτυχος άνδρας από τη Φλώρινα, ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως έκανε πρόσφατα και με τρεις φίλους του στη γειτονική Βουλγαρία, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς.

Ο πατέρας του μίλησε στο STAR και τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο γιος μου αγαπούσε εκ γενετής τα βουνά. Έφευγε σε Γαλλία, Ελλάδα, ήταν ταλαντούχος, με διπλώματα. Ο Κωνσταντίνος ήταν ήρεμο παιδί. Το βάρος των 5 ατόμων σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ μεγάλο, για αυτό έγινε κατολίσθηση».

«Όλες οι φωτογραφίες του ήταν στα βουνά. Το είχε στο αίμα του, έφυγε στη φύση, αυτό ήταν το πεπρωμένο του. Μόνο μία φορά του είχα πει να προσέχει; Αλλά ακούει η νεολαία; Ήταν παιδί που είχε ανησυχίες, εκτός από πολύ καλός χαρακτήρας, όπως και όλη η οικογένεια», τόνισε η θεία του, μιλώντας στο STAR.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share