Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Κατηγορηματική η αντιδήμαρχος καθαριότητας για το σβήσιμο των ονομάτων στο Σύνταγμα - «Δεν έδωσα ποτέ εντολή, ζητώ συγγνώμη...»

Η δημόσια απάντησή της μετά από όσα συνέβησαν

29 Φεβρουαρίου 2024 11:22
Τραγωδία στα Τέμπη: Κατηγορηματική η αντιδήμαρχος καθαριότητας για το σβήσιμο των ονομάτων στο Σύνταγμα - «Δεν έδωσα ποτέ εντολή, ζητώ συγγνώμη...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα θέμα, που ανέκυψε σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, είναι το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στο Σύνταγμα, κάτι που έγινε χθες (28/2) το βράδυ άρον άρον με τη βοήθεια συνεργείου.

Η Ρωξάνη Μπέη, όμως, τονίζει κατηγορηματικά πως ουδέποτε έδωσε η ίδια εντολή να γίνει κάτι τέτοιο, με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων να ζητά ταυτόχρονα συγγνώμη για αυτή την πράξη.

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη», αναφέρει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Ρωξάνη Μπέη και προσθέτει: «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», δήλωσε.

Τραγωδία στα Τέμπη: «Υπήρχε ξυλόλιο, η μεταφορά του είναι παράνομη» - Δεν έχουν τελειωμό οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από την τραγωδία των Τεμπών και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος για τις συνθήκες, υπό τις οποίες φτάσαμε μέχρι το δυστύχημα, αλλά και τις μετέπειτα ενέργειες.

Σήμερα το πρωί (29/2), ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων των οικογενειών για το δυστύχημα στα Τέμπη, τόνισε ότι «υπήρχε ξυλόλιο στον χώρο της σύγκρουσης», υποστηρίζοντας παράλληλα πως «η Εξεταστική επιτροπή μάς ανέφερε ότι δεν χρειάζεται κάτι από εμάς», σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

«Οι αναλύσεις από τα δείγματα που πήραμε, πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του κράτους. Δεν μιλάμε για νόμιμη μεταφορά ξυλολίου, από τα συγκεκριμένα τρένα. Απαγορεύεται. Γνωρίζουμε ότι η ουσία υπήρχε στον χώρο της σύγκρουσης. Όταν κάποιος δώσει μία λογική εξήγηση πώς βρίσκεται σε επτά διαφορετικά σημεία, μεταξύ άλλων και στο χώμα, τότε θα καταλάβουμε», επεσήμανε ο κ. Λακαφώσης.

«Το μπάζωμα (σ.σ. με φερτά υλικά όπως χαλίκια και μπετόν) έγινε στην εξωτερική πλευρά των γραμμών. Αν δείτε και στα βίντεο από ψηλά, στη μέσα πλευρά τους, προς τον τσιμεντένιο τοίχο, υπάρχει μία στενλή λωρίδα μήκους περίπου 1 – 1,5 μέτρου από το τσιμέντο έως την άκρη των γραμμών, όπου εκεί δεν έχει φθάσει καμία μπουλντόζα και κανένα μηχάνημα. Άρα, αν ψάξει κάποιος εκεί, θα βρει “παρθένο” το χώμα, όπως ήταν τη στιγμή της σύγκρουσης.

Όμως, αν οιοσδήποτε λάβει δείγματα, δεν μπορεί να βρει πρώτη ύλη και αυτό είναι αποδεικτικό της εγκυρότητας της πρώτης ανίχνευσης. Όταν την 25η Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο σημείο για επαναληπτικές δειγματοληψίες, ελήφθησαν για δεύτερη φορά δείγματα από τα συγκεκριμένα σημεία και δεν βρέθηκε καθόλου ξυλόλιο.

Μία διερεύνηση έχει τον σκοπό να βρεθούν οι αδυναμίες, για να μην πάθουμε ξανά τα ίδια, εκτός τού να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Δεν φαίνεται πως ανησυχύσαμε αρκετά», προσέθεσε ο κ. Λακαφώσης, μιλώντας για την Εξεταστική επιτροπή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share