Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

«Ψυχρό μέτωπο» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Σφοδρή κακοκαιρία θα μας σαρώσει μέχρι…»

Καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν την ελληνική επικράτεια

28 Φεβρουαρίου 2024 21:59
«Ψυχρό μέτωπο» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Σφοδρή κακοκαιρία θα μας σαρώσει μέχρι…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία «Δωροθέα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, «θα σαρώσει όλη τη χώρα. Θα θυμίσει το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, με ένα γρήγορο μεν πέρασμα, αλλά τοπικά δεν αποκλείεται να έχει ένταση».

Για την Πέμπτη, ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε ότι έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας από την περιοχή της νότιας Ιταλίας, θα κινηθεί πιο ανατολικά».

Βροχές και ισχυρές τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Την Παρασκευή, «η λαίλαπα καταιγίδων θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά, θα επηρεάσει και την ανατολική ηπειρωτική χώρα και θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα από το Αιγαίο», είπε ο κ. Μαρουσάκης, προσθέτοντας ότι ο καιρός θα βελτιωθεί από το Σάββατο.

Δείτε επίσης: «Κρανίου τόπος» η χώρα από την Πέμπτη (29/2) - Σήμανε συναγερμό ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος (video)

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία - Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«ΨΥΧΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά μιας κι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας και που αυτή τη στιγμή επηρεάζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ιταλία, θα κινηθεί ανατολικά - βορειοανατολικά προκαλώντας σύντομη αλλά τοπικά έντονη κακοκαιρία και στην περιοχή μας.

Στον πρώτο μας χάρτη αποτυπώνεται αυτό το βαρομετρικό χαμηλό με το γράμμα "Χ" μεταξύ νότιας Ιταλίας και βόρειας Αφρικής.

ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Αυτή η νέα κακοκαιρία θα προκαλέσει για άλλη μια φορά μια εκτεταμένη ζώνη καταιγίδων που θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά βορειοανατολικά.

Στον δεύτερο χάρτη μας σημειώνουμε με τον κόκκινο κύκλο αυτή τη ζώνη καταιγίδων η οποία θα αρχίσει να απασχολεί τη δυτική Ελλάδα από αύριο απόγευμα - βράδυ και βαθμιαία θα κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά σαρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Το πέρασμα των καταιγίδων μπορεί να είναι σύντομο χρονικά, παρόλα αυτά θα εμφανίζει μεγάλη ένταση που σημαίνει κατά το πέρασμα αυτό είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα ο οποίος να συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι αλλά και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στην Παρασκευή να επηρεάζεται η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αυτή η ζώνη καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, οπότε και θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού δυτικότερα.

Το Σάββατο το όλο αυτό σύστημα αν και θα έχει απομακρυνθεί θα αφήσει αστάθεια πίσω του με τον καιρό να εμφανίζεται πρόσκαιρα βελτιωμένος την Κυριακή.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share