Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τέμπη: «Μου έφεραν τα παιδιά μου δολοφονημένα! Ο πόνος μου δε γίνεται δάκρυα» - Καθηλώνει ο πατέρας των διδύμων που εξαϋλώθηκαν

«Εκείνη τη μέρα ήμουν τόσο ήρεμος που δε μου περνούσε από το μυαλό ότι θα τελειώσει η ζωή μου…»

28 Φεβρουαρίου 2024 16:40
Τέμπη: «Μου έφεραν τα παιδιά μου δολοφονημένα! Ο πόνος μου δε γίνεται δάκρυα» - Καθηλώνει ο πατέρας των διδύμων που εξαϋλώθηκαν
Από Εύη Κουρίδου

«Είναι ένας χρόνος και σαν να μην πέρασε μία ημέρα», λέει συγκινημένος ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μια στιγμή στη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ο πατέρας των κοριτσιών, Νίκος Πλακιάς, μίλησε ζωντανά στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο «T-live», ανήμερα της «μαύρης» επετείου της τραγωδίας των Τεμπών. Νωρίτερα μέσα στη μέρα, ο χαροκαμένος πατέρας ξέσπασε μιλώντας στον Alpha.

«Βλέπετε έναν πατέρα που έχει χάσει τρία παιδιά και είναι όρθιος. Ο πόνος ο δικός μου δε γίνεται δάκρυα. Δε γίνεται κόμπος στον λαιμό, όπως το βλέπετε εσείς που με αντικρίζετε. Ήταν τόσο άδικο… Μα τόσο άδικο!», είπε αρχικά ο κ. Πλακιάς.

Για την ημέρα του δυστυχήματος, ο κ. Πλακιάς ανέφερε πως συμβούλεψε τις κόρες του με την ξαδέλφη τους Αναστασία να είναι προσεκτικές στα μαθήματά τους και να αφήσουν πίσω τους τα τριήμερα. «Με το τρένο ταξίδευαν, αλλά όχι πολύ συχνά. Συνήθως προτιμούσαν το λεωφορείο. Φοβόμουν περισσότερο το λεωφορείο από το τρένο. Ποτέ δε θα πήγαινα τα παιδιά μου με το αμάξι στη Θεσσαλονίκη, ποτέ δε θα άφηνα τη γυναίκα μου να τα πάει. Εκείνη τη μέρα ήμουν τόσο ήρεμος που δε μου περνούσε από το μυαλό ότι σε δύο ώρες θα άλλαζε η ζωή μου, ότι θα τελειώσει η ζωή μου… Και όλα αυτά για πέντε δευτερόλεπτα», σημείωσε.

«Δικαίωση για εμένα δε θα υπάρξει. Με την έννοια που τη ξέρω. Δικαίωση θα ήταν να πάω σπίτι μου και να βρω τα παιδιά μου. Το κάνουμε αυτό για να δείξουμε ότι πρόκειται για δολοφονία. Δεν έφερα δυο παιδιά στην κοινωνία για να μου τα δολοφονήσουν», πρόσθεσε.

«Σχετικά με τα δικαστήρια, ο ανακριτής με την εισαγγελέα Λαρίσης έχουν ξεκινήσει έναν τιτάνιο αγώνα κι ευελπιστούμε να μη σταματήσει στους 32 το κατηγορητήριο. Ας ξεκινήσουμε αργότερα τα δικαστήρια, είναι σημαντικό αυτό που σας λέω, αν είναι να καθίσουν στο σκαμνί 132. Θα προτιμούσα να ξεκινήσουν τα δικαστήρια του χρόνου την Άνοιξη και να καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι πρέπει», πρόσθεσε ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share