Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Τα ΜΑΤ χτύπησαν ρεπόρτερ του protothema.gr στην πορεία για τα Τέμπη

Επίθεση από άντρες των ΜΑΤ δέχτηκε ρεπόρτερ του protothema

28 Φεβρουαρίου 2024 15:04
Θεσσαλονίκη: Τα ΜΑΤ χτύπησαν ρεπόρτερ του protothema.gr στην πορεία για τα Τέμπη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναίτια επίθεση από άντρες των ΜΑΤ δέχτηκε ο ρεπόρτερ του protothema.gr, Στράτος Λούβαρης, την ώρα που κάλυπτε την πορεία των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ο ρεπόρτερ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ιασωνίδου, πλησίασε για να καταγράψει τη σύλληψη ενός διαδηλωτή και τότε δέχτηκε χτύπημα και δακρυγόνο από αστυνομικό, παρά το γεγονός πως κρατούσε στο χέρι του τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Έμπειροι και αποφασισμένοι οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν τη βόμβα έξω από το υπουργείο Εργασίας - Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Έμπειροι και αποφασισμένοι οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν τη βόμβα έξω από το υπουργείο Εργασίας. Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών;

Οι αρχές εξετάζουν αν το χτύπημα έξω από το υπουργείο Εργασίας σχετίζεται με το αποτυχημένο χτύπημα τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί. Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι τρομοκράτες τοποθέτησαν τη βόμβα στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ήδη, έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα τζάμια του κτιρίου που έσπασαν ώστε να λειτουργήσει το υπουργείο Εργασίας.

Η ΕΛΑΣ σημειώνει πως πρόκειται για έμπειρους και αποφασισμένους τρομοκράτες, από τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν και θεωρούν πως στόχος της οργάνωσης ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στο υπουργείο Εργασίας και στα γραφεία της παρακείμενης τράπεζας που βρίσκεται στο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως η περιοχή είναι συνεχώς φυλασσόμενη καθώς εκεί βρίσκεται το υπουργείο, ενώ υπάρχουν παντού και κάμερες ασφαλείας.

Οι Αρχές εξετάζουν την ομοιότητα της δράσης των τρομοκρατών που τοποθέτησαν βόμβα στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ πριν από 47 μέρες, με αυτή στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα θεωρούν πως πρόκειται για την ίδια οργάνωση, αλλά απλώς δόθηκε διαφορετικό όνομα για την ανάληψη της ευθύνης.

Σημειώνεται πως παρόλο που οι δράστες ανέφεραν το όνομα της οργάνωσης («Επαναστατική ταξική αυτοάμυνα»), όμως δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη της ευθύνης από κάποια οργάνωση, ούτε έχει δημοσιευτεί κάποια προκήρυξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share