Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σημαντική ενημέρωση από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Είναι ένα έργο που αφορά...»

Η ανάρτηση του έμπειρου μετεωρολόγου

26 Φεβρουαρίου 2024 14:42
Σημαντική ενημέρωση από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Είναι ένα έργο που αφορά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σάκης Αρναούτογλου δεν είναι μονάχα ένας κορυφαίος μετεωρολόγος, αλλά κι ένας άνθρωπος, που εργάζεται για την επιστήμη, που λατρεύει, επικροτώντας κάθε «βήμα», που μπορεί να την αναπτύσσει ακόμη περισσότερο στην χώρα μας.

Ο ίδιος, μετά από πρόγνωση για μια δύσκολη καιρικά εβδομάδα, αναφέρθηκε με ανάρτησή του σε τέσσερις νέους μετεωρολογικούς σταθμούς, που εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, εξηγώντας τα οφέλη της εν λόγω κίνησης.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Τεσσερις νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί (σύνολο 7 στον αριθμό) εγκαταστάθηκαν στο:

- 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς,
- 11ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
- στο 40ο Δημ Σχολείο Θεσσαλονίκης και
στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (40 Εκκλησιές)

Το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση Μετεω-προγραμμα CityCLIM συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη με μια μοναδική καινοτομία!

Ενα έργο που αφορά στο κλίμα - μετεωρολογικές συνθήκες στο πλαίσιο του προγράμματος "Επιστήμη των πολιτών, το οποίο και κατάφερα να φέρω αξιοποιώντας τις επαφές μου στην ΕΕ (χωρις κανένα οικονομικό όφελος και με συμβουλευτικό χαρακτήρα) στη Θεσσαλονίκη την τελευταία στιγμή (καθώς υπήρχε περίπτωση να πάει σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη) με την άμεση και αμέριστη συμπαράσταση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα!

Στο 63ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμο, εγκαταστάθηκε ο δεύτερος από τους 16 συνολικά μετεωρολογικούς σταθμούς που θα βοηθήσουν στη συλλογή μετεωρολογικών δεδομένων για την καλύτερη προσαρμογή της πόλης στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες. Ευχαριστώ πολύ τη διευθυνση του σχολείου για την εγκάρδια φιλοξενία και φυσικά τον κύριο Χρυσόστομο Παράνο, Γεωλόγο - Μετεωρολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του προγράμματος!

Σ' αυτό το πρόγραμμα θα υπάρξει μια καινοτομία μιας και σημαντικό ρόλο θα μπορούν να παίξουν και οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς καθώς σε λίγο καιρό από σήμερα θα σας ζητήσω να βρούμε τους πολίτες-συλλέκτες δεδομένων καιρού!

Οι συμμετέχοντες πολίτες της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν με έναν μικρό αισθητήρα στις συνήθεις διαδρομές τους μέσα στην πόλη, συλλέγοντας δεδομένα για το αστικό κλίμα.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά για επιστημονικούς σκοπούς, η δε πόλη για έργα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Οπότε όσοι ενδιαφέρεστε μείνετε συντονισμένοι!

Στοχος: και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας σιγά σιγά!

Με εκτίμηση,

Σάκης Αρναούτογλου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share