Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/2)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

23 Φεβρουαρίου 2024 07:10
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/2)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Πέμπτη 22/2! Το Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύο εβδομάδες οι εκλογές για τον πρόεδρο του κόμματος, ποιοι θα είναι υποψήφιοι - Τον Μάρτιο ξεκινά και η στρατιωτική θητεία Κασσελάκη (video)

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ - Παραμένει 2ο το ΠΑΣΟΚ, άνοδος της ακροδεξιάς (video)

Ποσοστό κάτω του 30% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA.

Ειδικότερα, στη νέα έρευνα τα κόμματα καταγράφουν τις εξής επιδόσεις:

  • ΝΔ 28,5%
  • ΠΑΣΟΚ 11,7%
  • ΣΥΡΙΖΑ 10,4%
  • ΚΚΕ 6,8%
  • Σπαρτιάτες 1,5%
  • Ελληνική Λύση 6,3%
  • Νίκη 3,8%
  • Πλεύση Ελευθερίας 2,4%
  • ΜέΡΑ 25 2,1%
  • Νέα Αριστερά 1,9%

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA αποτυπώνει ότι η κοινωνία παραμένει κατά βάση δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ιδίως σε τομείς όπως ο πληθωρισμός, η εγκληματικότητα, η παιδεία, την ώρα που παραμένει ο διχασμός για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ καταγράφεται έντονη αλληλεγγύη προς τους αγρότες.

Πρώτα από όλα, ως προς τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης της χώρας, το 60% επιμένει ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 34% θεωρεί ότι πηγαίνουν προς τη σωστή.

Ως προς τα προβλήματα της χώρας, οι πολίτες εξακολουθούν – στις αυθόρμητες απαντήσεις τους – να αναφέρουν την ακρίβεια και την οικονομία, δείχνοντας πως η «κρίση κόστους ζωής» παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δέχεται την κριτική της της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλήμάτων: της διαφθοράς, των φυσικών καταστροφών, του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας, δηλαδή τα προβλήματα γύρω από τα οποία καταγράφεται μια ιδιαίτερα έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει 73% αρνητικές γνώμες στο θέμα της εγκληματικότητας, 72% στο θέμα του πληθωρισμού, και 70% στο θέμα των φυσικών καταστροφών και της διαφθοράς.

Όσον αφορά στο θέμα της αλληλεγγύης προς τους αγρότες, είναι εντυπωσιακά τα ποσοστά υποστήριξης των αιτημάτων των αγροτών, που φτάνουν το 82%, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία (62%) αντιμετωπίζουν θετικά και τις μορφές των κινητοποιήσεων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share