Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εγκληματική αμέλεια έναν χρόνο μετά τα Τέμπη: Παραλίγο τραγωδία στην Ημαθία - Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες (Βίντεο ντοκουμέντο)

Από θαύμα γλίτωσαν οι οδηγοί οχημάτων, από θαύμα ζούμε μάλλον γενικώς...

21 Φεβρουαρίου 2024 21:07
Εγκληματική αμέλεια έναν χρόνο μετά τα Τέμπη: Παραλίγο τραγωδία στην Ημαθία - Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες (Βίντεο ντοκουμέντο)
Φωτογραφία αρχείου: (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ/EUROKINISSI)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όταν ένα φορτηγό πήγε να διασχίσει τις ράγες διάβασης τρένου, καθώς οι μπάρες ήταν ανοιχτές και εκείνη την ώρα περνούσε τρένο μπροστά από οδηγούς.

Το τρένο κόρναρε την ώρα εκείνη, ωστόσο αν δεν είχαν κάνει πίσω οι οδηγοί ίσως τώρα να είχε σημειωθεί σοβαρό ατύχημα, ακόμη και δυστύχημα. «Ο θάνατός μας, η ζωής του», είπε σε βίντεο εξαγριωμένος ο οδηγός του φορτηγού που παραλίγο να σκοτωθεί εξαιτίας των ανοιχτών μπαρών.

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA ότι λόγω της καθυστέρησης του δρομολογίου το σύστημα δεν μέτρησε την καθυστέρηση και άνοιξαν οι μπάρες όπως θα άνοιγαν αν το τρένο περνούσε στην ώρα του:

«Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ Κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας.

Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Έναν σχεδόν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη ακόμη ψάχνουμε σ' αυτή την χώρα την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο...

Το βίντεο ντοκουμέντο:

Τέμπη: Οργή από αδελφή θύματος - «Ο Καραμανλής μας κουνούσε το δάχτυλο, είναι προκλητικός, ψευδορκεί»

Την οργή της εξέφρασε αδελφή θύματος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη για τον Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας τον προκλητικό και τονίζοντας πως ψευδορκεί.

Η στάση του και οι απαντήσεις που έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη προκάλεσε σάλο.

«Για όλους τους συγγενείς είναι προκλητικός, ψευδορκεί. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα. Αν πάλι δεν γνώριζε, πάλι ανίκανος είναι. Η τοποθέτησή του όλη είναι μη αποδεκτή.

Εισπράξαμε ένα υπεροπτικό ύφος, κάποια στιγμή μας κουνούσε το δάχτυλο σαν κονιόρδος.

Τα δάκρυα του πρώτου έτους έγινε μια μεταστροφή και έχει βγει μπροστά. Το επόμενο είναι να μας ζητήσουν τα ρέστα.

Τίποτα από όλα αυτά που λέει δεν ισχύει.

Ξέρουμε ότι θα κρυφτεί πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Το ύφος που έχει το έχει κάποιος που είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται ποτέ να δικαστεί για αυτά που πρέπει.

Χρειαζόμαστε 500 χιλιάδες υπογραφές για να γίνει άρση της ασυλίας του.

Η Μαρία Καρυστιανού και άλλοι συγγενείς δεν έχουν χρόνο να πενθήσουν γιατί ξεψαχνίζουν τη δικογραφία.

Υπάρχουν άνθρωποι από τους συγγενείς που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξη.

Λείπουν βασικοί μάρτυρες από την Εξεταστική. Δεν καταθέτει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, δεν έχει ακουστεί η πλευρά των εργαζομένων.

Ο κύριος Αγοραστός είναι δειλός γι’ αυτό απέφυγε να καταθέσει.

Δεν μπορεί να κρίνεται ένας υπουργός από τους συναδέλφους του, δεν είναι νομικοί» ανέφερε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share