Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Κορινθία: «Του έλεγα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο» - Η προτροπή της Νονάς στον πατέρα των παλαιοχριστιανών και η αντίδρασή του (Video)

«Δεν είχα εικόνα για το εσωτερικό της κοινότητας παρά μόνο για την εξωτερική του όψη»

20 Φεβρουαρίου 2024 09:26
Κορινθία: «Του έλεγα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο» - Η προτροπή της Νονάς στον πατέρα των παλαιοχριστιανών και η αντίδρασή του (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Όταν μιλούσα με τον πατέρα του έλεγα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο», αναφέρει η Καλλιόπη Γεωργιάδη, που είναι η νονά του ενός από τα παιδιά του παλαιοχριστιανού στην Κορινθία.

Η Καλλιόπη Γεωργιάδη που έχει βαφτίσει την Ξένη, που είναι τώρα 6 ετών, και είναι ένα από τα παιδιά του παλαιοχριστιανού, Μανώλη, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του AΝΤ1, σχετικά με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Η κ. Γεωργιάδη, η οποία είναι και εκπαιδευτικός, ανέφερε πως τα παιδιά μέχρι και πριν τον κορωνοιό πήγαν κανονικά στο σχολείο. Ενώ, σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα βρέθηκαν πριν από λίγο τα παιδιά των παλαιοχριστιανών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο παλαιοχριστιανός πατέρας, είχε πει ότι το σχολείο είναι ενα φροντηστήριο διαφθοράς και δε θέλει να τα στείλει.

Η νονά των παιδιών τόνισε: «Όταν μιλούσα με τον πατέρα του έλεγα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο»

Όταν ερωτήθηκε για το αν γνώριζε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα παιδιά, η ίδια είπε πως δεν είχε εικόνα για το εσωτερικό της κοινότητας, παρά μόνο για την εξωτερική του όψη.

Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: «Δεν έχουμε κόρη, την έχουμε ξεγράψει, από τα 13 της έχει...» - Τι είπαν οι γονείς της 39χρονης

Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: Οι γονείς της 39χρονης είπαν πως δεν έχουν καμία σχέση με την κόρη τους και την έχουν ξεγράψει, καθώς από τα 13 της έχει φύγει από το πατρικό σπίτι.

Προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη (21/02) ζήτησε και έλαβε ο 45χρονος παλαιοχριστιανός πατέρας στην Κορινθία, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.

Ο 45χρονος έχει ακόμη δύο παιδιά, τα οποία πλέον είναι ενήλικα, από τον πρώτο του γάμο και τα παιδιά εκείνα κάποια στιγμή βρέθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Την ίδια στιγμή υπάρχουν φόβοι για αιμομιξία.

Οι γονείς της δεύτερης γυναίκας του 45χρονου, της Σεβαστής, μίλησαν στο MEGA και τόνισαν ότι «έχει αναστατωθεί η ζωή μας».

«Δεν έχω κόρη, την “ξέγραψα”. Τελείωσε. Λένε ότι τα έχει φέρει στη γιαγιά της (τα παιδιά). Δεν τα έχει φέρει (τα παιδιά). Είναι η ασφάλεια εδώ και ελέγχει», ανέφερε ο πατέρας της.

Η μητέρα της είπε: «Έχει αναστατωθεί η ζωή μας. Δεν έχω καμία σχέση με την κόρη μου. Έχει φύγει από εδώ, από το σπίτι της, από την αγκαλιά των γονιών της από τα 13 (χρόνια της)».

Ακόμη, ο θείος της σημείωσε: «Δέκα χρόνια, πόσα έχει φύγει από εδώ, δεν ξέραμε τίποτα. Λυπάμαι, στεναχωριέμαι για όλη την κατάσταση. Από το δεύτερο παιδί που είχε, είχε εξαφανιστεί. Δεν έχουμε νέα, δεν έχουμε τίποτα. Της πήρε τα μυαλά ο άλλος, μέχρι που κάναμε το πρώτο μωρό και το δεύτερο ήταν εδώ, μετά φύγανε. Έμεναν εδώ, μετά εξαφανίστηκαν, νύχτα, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι. Παλαιοημερολογίτη τον γνωρίσαμε εμείς (τον 45χρονο)».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share