Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κορινθία: Εντοπίστηκαν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών - Πού βρίσκονται

Καλά στην υγεία τους είναι τα παιδιά της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών»

18 Φεβρουαρίου 2024 20:25
Κορινθία: Εντοπίστηκαν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών - Πού βρίσκονται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορινθία: Καλά στην υγεία τους είναι τα παιδιά της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που εντοπίστηκαν μετά από έρευνες τις αστυνομίας.

Σύμφωνα με το MEGA, ο 45χρονος πατέρας τους ανέφερε στις Αρχές πως τα παιδιά και η μητέρα τους βρίσκονται στην πεθερά του και είναι καλά στην υγεία τους.

Πλέον αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για το αν τα παιδιά αρχικά θα παραμείνουν υπό την επιμέλεια των γονιών τους αλλά και για το αν θα πρέπει να εγγραφούν σε σχολείο και να ξεκινήσει η φοίτησή τους.

Κορινθία λαγούμι παλαιοχριστιανών

Καρέ-καρέ η έφοδος της αστυνομίας

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (18/2) ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας συνοδεία εισαγγελέα στην Ορεινή Κορινθία.

Σε βάρος του έχει σχηματισθεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο. Ο 45χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου είτε σήμερα είτε αύριο, Δευτέρα.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί. Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έσπασαν την καμινάδα και τα τζάμια»

Μέλος της οικογένειας μίλησε στο MEGA και περιέγραψε καρέ – καρέ την έφοδο της αστυνομίας στο σημείο. «Ήρθαν απροειδοποίητα την ώρα που πίναμε τον καφέ μας κάποιοι ασφαλίτες μαζί με δύο κοινωνικούς λειτουργούς και μία δικαστική λειτουργό για να δουν τον χώρο. Μπήκαν μέσα, φωτογράφισαν τον χώρο. Τους είπα ότι το σπίτι είναι μία χαρά. Μετά είπαν στον Μανώλη (σ.σ.: τον 45χρονο πατέρα) ότι πρέπει να κατέβουν στο Ξυλόκαστρο μαζί με τον ανήλικο να υπογράψει ένα χαρτί», ανέφερε αρχικά.

«Τους είπε ο Μανώλης «να έρθω να υπογράψω όποιο χαρτί θέλετε, ο ανήλικος γιατί;». Μετά άρχισαν να φωνάζουν οι αστυνομικοί ότι «δεν θα σας παρακαλάμε κιόλας για να σας πάρουμε το παιδί», τους απάντησε «μαζί το κάναμε το παιδί, μαζί το νταντεύαμε;». Του έβαλαν χειροπέδες, τον έβαλαν στο αμάξι και τον πήραν μαζί με τον μικρό», προσέθεσε.

Όπως είπε η ίδια, τα άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας έχουν μεταφερθεί μαζί με τη μητέρα τους σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το περιβάλλον ήταν ασφαλές και υγιές για τα παιδιά. Μπήκαν εδώ για να κάνουν έλεγχο και έσπασαν μέχρι και την καμινάδα από το τζάκι, χωρίς να υπάρχει λόγος. Έσπασαν τα τζάμια, πάτησαν μέχρι και τις πάνες του μωρού».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί η οικογένεια δεν στέλνει τα ανήλικα παιδιά να φοιτήσουν στο σχολείο:

«Ο νόμος λέει πολλά, ωστόσο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και του Βυζαντίου δεν τη διδάσκει κανένας στο σχολείο. Όλοι λένε στο σχολείο πως να γίνει ένας καλός ομοφυλόφιλος το παιδί. Σε εμένα στη Β’ Γυμνασίου μου έκαναν μαθήματα αυνανισμού. Αυτό δεν είναι σχολείο». Η ίδια διέψευσε το γεγονός ότι ο 15χρονος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως ο ανήλικος είναι μαζί με τον πατέρα του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share