Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Μεγάλη προσοχή: Έχεις «άδειο» το πορτμπαγκάζ στο αυτοκίνητο; Κίνδυνος να πληρώσεις «τσουχτερό» πρόστιμο

Τι προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας;

17 Φεβρουαρίου 2024 18:26
Μεγάλη προσοχή: Έχεις «άδειο» το πορτμπαγκάζ στο αυτοκίνητο; Κίνδυνος να πληρώσεις «τσουχτερό» πρόστιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε «άδειο» πορτμπαγκάζ στο αυτοκίνητο; Δείτε το «τσουχτερό» πρόστιμο που σας περιμένει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή!

Μπορεί να καθίστανται υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα ΙΧ προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα όπως τα περσινά στην Αττική Οδό, ωστόσο, το πιο συχνό πρόστιμο που μπορεί να φάει κάποιος είναι να μην έχει στο αυτοκίνητό του φαρμακείο, τρίγωνο και πυροσβεστήρα.

Δείτε επίσης: Σταματήστε το αμέσως: Πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος - Το κάνουν το 99% των Ελλήνων οδηγών

Όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να εξοπλίζονται με κάποια συγκεκριμένα αξεσουάρ ασφαλείας.

Με βάση όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο ελάχιστος υποχρεωτικός εξοπλισμός σε κάθε όχημα, είτε αυτό είναι καινούριο είτε παλαιότερων ετών, αποτελείται από:

άδειο πορτμπαγκάζ

  • Προειδοποιητικό τρίγωνο
  • Φαρμακείο αυτοκινήτου
  • Πυροσβεστήρα

Tα τρία αυτά αξεσουάρ απαιτείται να είναι τοποθετημένα σε θέση που να εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, την ευχέρεια χρησιμοποίησης τους.

Βάσει της νομοθεσίας προβλέπεται η ετήσια συντήρηση του πυροσβεστήρα από αναγνωρισμένη εταιρεία συντήρησης πυροσβεστικών μέσων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πυροσβεστήρας στο αυτοκίνητο το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 80 ευρώ.

Μεγάλη προσοχή στους «εξυπνάκηδες»: Η κίνηση που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους και επιφέρει πρόστιμο 700 ευρώ

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται για μερικούς «εξυπνάκηδες» οδηγούς, καθώς μια κίνηση που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 700 ευρώ.

Αξίζει να δεχτείς πρόστιμο για επικίνδυνη οδήγηση ώστε να φτάσεις λίγο νωρίτερα στον προορισμό σου μέσα στην πόλη; «Όχι», θα απαντήσουν όλοι και θα έχουν δίκιο, όσο κι αν έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση γιατί η αλήθεια είναι πως η Αττική έχει γίνει μια κουραστική σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό. Χιλιάδες οχήματα καθημερινά, ΙΧ ή επαγγελματιών, δημιουργούν ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα. Ένα χάος στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες.

Κάποιοι, για να προλάβουν, οδηγούν εκτός από νευρικά και αντικανονικά. Υπάρχει μια κίνηση που βλέπουμε να συμβαίνει σχεδόν καθημερινά γύρω μας, δίπλα μας, μπροστά μας, η οποία μπορεί να φαίνεται απλά «ξυπνιτζίδικη» αλλά δεν είναι καθόλου αθώα. Ποια είναι; Όταν κάποιος αγνοεί τα αυτοκίνητα που περιμένουν υπομονετικά σε ένα φανάρι, στην ουρά που έχει δημιουργηθεί για να στρίψουμε δεξιά ή αριστερά, και μπαίνει σφήνα στο προπορευόμενο όχημα κάνοντας επικίνδυνο ελιγμό. Και δεν έχει να κάνει με το αν είναι... δίκαιο.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας -Άρθρο 21, παράγραφος 4- οι σφήνες χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Ποια είναι η ποινή επιφέρει η συγκεκριμένη κίνηση; Το πρόστιμο για επικίνδυνη οδήγηση είναι 700 ευρώ. Μαζί έρχεται και η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες. Αν μάλιστα δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα, τα πράγματα μπλέκουν περισσότερο για τον οδηγό.

Αξίζει τόσο μεγάλο ρίσκο για να κερδίσει κάποιος 1-2 λεπτά; Σε καμία περίπτωση!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share