Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024

Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα: Πέρασε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων με 176 «ΝΑΙ» (video)

76 όχι και δύο παρών - 46 οι αποχές

15 Φεβρουαρίου 2024 23:50
Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα: Πέρασε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων με 176 «ΝΑΙ» (video)
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ευρεία πλειοψηφία 176 ψήφων πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όχι ψήφισαν 76, δύο επέλεξαν παρών ενώ υπήρξαν 46 αποχές.

Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός περιχαρής δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στόχος επετεύχθη, πάμε παρακάτω». Σε ερώτηση για την ομιλία Σαμαρά, απάντησε: «Αφού είπαμε, ότι ο καθένας έχει την άποψή του.

Έτσι η Ελλάδα γίνεται πλέον η πρώτη ορθόδοξη χώρα που επιτρέπει τον γάμο των ομοφύλων, σύμφωνα με τους New York Times.

Νωρίτερα, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι με το νομοσχέδιο και την ψήφισή του, «αποδίδεται δικαιοσύνη στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου».

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε εξαπολύσει πυρά κατά του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι είναι επικίνδυνο, δεν είναι υποχρεωτικό και δεν έπρεπε να το φέρει η παράταξη της ΝΔ και ότι θα το καταψηφίσει

Όσο διεξάγονταν η συζήτηση, στα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ο Γ. Καπουτζίδης, ο Φ. Σεργουλόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Αλλά και εκτός Βουλής ήταν παρατεταγμένοι υπέρμαχοι αλλά και επικριτές του, εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και θρησκευόμενοι που κρατούσαν σταυρούς και εικόνες.

Αποθεώθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην Βουλή: «Έκλαιγα κρυφά, γιατί έπρεπε να κρύψω κάτι» - Διακομματικό χειροκρότημα για τον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας με αφορμή την ομιλία του για το νομοσχέδιο (video)

Ενώ η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, φτάνει στο τέλος της, στην αίθουσα της ολομέλειας, ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας, απέσπασε πριν από λίγο το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, όχι μόνο από τα βουλευτικά έδρανα, αλλά και από τα έδρανα της κυβέρνησης.

«Θα κλείσω με μια προσωπική μου αναφορά, με μια δημόσια εξομολόγηση. Εγώ, γεννήθηκα στη δεκαετία του 50, σε μια συνηθισμένη μεσοαστική οικογένεια στο κέντρο της πόλης. Ανδρώθηκα στη 10ετία του 60. Από πολύ μικρός κατάλαβα ότι σε κάτι διέφερα από άλλους ανθρώπους. Πως το κατάλαβα; Όταν στα μουσεία, που εγώ λατρεύω την αρχαία Ελλάδα από μικρό παιδί, προσκολλιόμουν στα αγάλματα τα ανδρικά και όχι τα γυναικεία. 'Αρα κάτι με τραβούσε από τη φύση μου. Διάβαζα Καβάφη και Λαπαθιώτη και ταυτιζόμουν με αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς. Έκλαιγα κρυφά, γιατί έπρεπε να κρύψω κάτι, που ντρεπόμουν γι΄αυτό και δεν μπορούσα να το πω ούτε στους γονείς μου. Έγινα ένα εσωστρεφές, ένα μελαγχολικό παιδί που έγραφε ποιήματα. Μεγάλωσα όμως έφτιαξα ισχυρές σχέσεις, δεσμούς, σπουδαίους συντρόφους, οι οποίοι σήμερα είναι η ακριβή μου οικογένεια, μαζί με τα αδέλφια μου. Αυτά τα κρυφά δάκρυα με οδηγούν σήμερα στα 68 μου χρόνια να αγωνίζομαι για να μην κλάψουν άλλα παιδιά στο μέλλον, για να είναι ευτυχισμένα, για να μην φοβηθούν να πουν τι είναι, τι τους ελκύει, με ποιους θέλουν να ζήσουν. Επιτέλους είμαστε όλοι άνθρωποι», είπε ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σήμερα παίρνει σάρκα και οστά η λύση ενός ζητήματος ισότητας που εδώ και χρόνια ταλανίζει πολλούς ανθρώπους, είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει εξουσία στο σώμα ενός άλλου ανθρώπου και πως εκείνος θέλει να το διαθέτει. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι δεν στερούνται σε τίποτα από τη δυνατότητα και ικανότητα να μεγαλώνουν παιδιά, είπε ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας και κατήγγειλε τον διχαστικό και ρατσιστικό λόγο που τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκε εντός της Βουλής, σε βάρος μιας μερίδας διαφορετικών ανθρώπων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share