Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Η ημέρα με το τελευταίο... κρύο του Φλεβάρη» - Το παράδοξο του καιρού και ο... Χειμώνας από το μέλλον (Video)

«Ο φετινός χειμώνας, πολύ ήπιος, είναι ένας σπάνιος ως τώρα χειμώνας»

13 Φεβρουαρίου 2024 09:31
Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Η ημέρα με το τελευταίο... κρύο του Φλεβάρη» - Το παράδοξο του καιρού και ο... Χειμώνας από το μέλλον (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός σήμερα θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικά θα βρέξει και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές. Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, θα επιμείνει σήμερα Τρίτη (13/2) ο έντονα άστατος καιρός

Η θερμοκρασία για ακόμη μια ημέρα θα είναι σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά. Η μέρα θα κυλήσει στην Αττική με σχετικά ήπιες συνθήκες και τις συννεφιές να διαδέχονται τον ήλιο, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες ίσως βρέξει τοπικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με το θερμόμετρο να βρίσκεται στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Η ημέρα με το τελευταίο... κρύο του Φλεβάρη

Οι ισχυροί βοριάδες επιστρέφουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα βρέξει κυρίως σε Εύβοια, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος, εντυπωσιακό αλλά και παράδοξο είναι ότι το κρύο της Πέμπτης, όταν η θερμοκρασία θα είναι απλά οριακά κάτω από τα κανονικά, ίσως να είναι το τελευταίο για το φετινό Φλεβάρη.

«Ο φετινός χειμώνας, πολύ ήπιος, είναι ένας σπάνιος ως τώρα χειμώνας, ένας χειμώνας όμως από το μέλλον…», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.

Την Παρασκευή το πρωί μόνο στην Κρήτη θα βρέχει τοπικά, ενώ βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share