Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024

Σπύρος Καρνέσης: Ο ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, όπου σημειώθηκε το μακελειό και η άγνωστη κόντρα με τις αδερφές του

Οι αντιδικίες με τις αδερφές του

12 Φεβρουαρίου 2024 13:01
Σπύρος Καρνέσης: Ο ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, όπου σημειώθηκε το μακελειό και η άγνωστη κόντρα με τις αδερφές του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σπύρος Καρνέσης είναι ο ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, όπου σημειώθηκε το μακελειό με τους 4 νεκρούς. Ο ίδιος είχε μπει σε μια άγνωστη στους περισσότερους κόντρα με τις αδερφές του για οικονομικούς λόγους.

Η κόντρα της δολοφονηθείσας Μαρίας Καρνέση με τον αδελφό της

Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι αδελφές του Σπύρου Καρνέση, Δέσποινα και Μαρία, , καθώς και ο γαμπρός του, Αντώνης Βλασάκης, διεκδικώντας με αγωγή 325,5 εκατ. δολάρια, γιατί «με δόλιο και παραπειστικό τρόπο» ιδιοποιήθηκε το ποσό αυτό από κοινούς λογαριασμούς.

Ισχυρίζονταν ότι επρόκειτο για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό «καλάθι» των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Οι δύο αδελφές και ο γαμπρός του εφοπλιστή υποστήριζαν στην αγωγή τους ότι με βάση τα εταιρικά τους ποσοστά, όπως αυτά απορρέουν από ιδιόγραφο συμφωνητικό, τους ανήκουν τα περίπου 175 εκατ. δολάρια, από τα «επίμαχα» διαθέσιμα σε μετρητά. Συνυπολογίζοντας στο μερίδιο που ζήταγαν να τους επιστραφεί και τα αναλογούντα, μη διανεμηθέντα μερίσματα.

ναυτιλιακή Σπύρου Καρνέση
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Σπύρος Καρνέσης υποστηρίζει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του και πώς η άλλη πλευρά ήταν υπάλληλοι του, που απλώς ο ίδιος ευεργετούσε.

Ο ναυτιλιακός όμιλος μετά από πωλήσεις 9 τάνκερ έναντι συνολικού τιμήματος 61,3 εκατ. ευρώ, διέθετε μέχρι πρόσφατα 19 πλοία. Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας απασχολείται προσωπικό 45 ατόμων, ενώ στους 350 ανέρχονται οι μισθοδοτούμενοι ναυτικοί.

Μακελειό στη Γλυφάδα: Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί - Ανάμεσά τους και η Μαρία Καρνέση, ιδιοκτήτρια της εταιρείας

Μακελειο στη Γλυφάδα: Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/2) στη ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers, όταν ένας 70χρονος πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία, μπούκαρε στο κτίριο και σκότωσε τρεις ανθρώπους.

H αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία, ο γαμπρός του Αντώνης Βλασάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση) κι ένας ακόμη εργαζόμενος, είναι τα θύματα του 70χρονου αιγυπτιακής καταγωγής που εισέβαλε στα κτίρια της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα το πρωί. Ο δράστης αυτοκτόνησε μετά από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε γύρω στις 10 και τέταρτο το πρωί. Ο δράστης βρήκε ένα κενό ασφαλείας στο υπόγειο, μπήκε με ένα σάκο όπου είχε κοντόκανη καραμπίνα και ένα περίστροφο και ανέβηκε στους ορόφους. Οι μαρτυρίες λένε ότι φώναζε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω εργαζόμενους».

Ο δράστης, τον οποίον φώναζαν Αρη και ήταν εργαζόμενος επί χρόνια στη ναυτιλιακή, συνάντησε αρχικά τον Αντώνη Βλασάκη, γαμπρό του εφοπλιστή Καρνέση, και τον σκότωσε επί τόπου. Στη συνέχεια ένας υπάλληλος, ο Ηλίας Κουκουλάρης προσπάθησε να του πάρει την καραμπίνα, το κατάφερε αλλά αυτός τον πυροβόλησε με όπλο και τον σκότωσε.

Ο Αιγύπτιος πήγε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, έσπασε την πόρτα, την πυροβόλησε στο χέρι και στη συνέχεια την εκτέλεσε με πυροβολισμό στο κεφάλι. Η έτερη αδερφή του εφοπλιστή, Δέσποινα Καρνέση, βρισκόταν στον πάνω όροφο και ο δράστης δεν την βρήκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης εργαζόταν στο κτήμα του εφοπλιστή στους Πεταλιούς και του είχε παραχωρηθεί ένα σπίτι στη Γλυφάδα, αλλά του ζητήθηκε να το αφήσει. Οι ίδιες πηγές λένε ότι οι αδερφές του εφοπλιστή είχαν ζητήσει την έξωση και γι’ αυτό ο δράστης επιτέθηκε στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share